טארט שוקולד לבן וחלבה
לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ או ל 4 טאטים אישיים בקוטר6-8 ס"מ
טארט מופלא של שוקולד לבן בניחוח חלבה
המוצר המדהים שערות חלבה פשוט מצית לי את הדמיון ומתחבר לי לגמרי לעולמות הקינוחים.
מאוהבת בשילוב של שוקולד ושערות חלבה.
ה"קרנץ" מהשערות שמשתלב עם הרכות הנפלאה של הגנש.
טארט לגמרי קסום, לא מסובך והכי מתאים לאירוח בגזרת הרושם!
סרטון הדרכה מלא לאפייה עיוורת ממש כאן בעמוד.
מתכון כתוב ומפורט יותר לבצק פריך מתוק אצלי בבלוג:
https://l.michi.co.il/patesucre
ברגע שהתחתית המושלמת מוכנה המילוי לוקח ממש כמה דקות!
אופן ההכנה
1. לבצק: חותכים את החמאה לקוביות בגודל בינוני. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון. מפעילים את המעבד עד שנוצרים פרורים גדולים. מוציאים מהמעבד ויוצרים בעדינות בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לפחות שעתיים לפני השימוש.
2. מחממים את התנור לחום גבוה (175 מעלות). על משטח מקומח מרדדים באת הבצק לעובי 0.3 מ"מ. קורצים מתוכו עיגולים התואמים את התבניות או עיגול אחד גדול התאום את התבנית. מניחים את הבצק במרכז כל תבנית אישית או תבנית גדולה ומהדקים היטב בבסיס ובשולים. מעבירים למקרר לצינון של כ15 דקות. מורחים נייר אלומיניום בחמאה או שמן וחותכים לחתיכות בגודל התואם את פנים התבניות. מהדקים את הנייר לבצק וממלאים בעדשים. אופים כ 12 דקות או עד שהבצק מזהיב מעט. מוציאים מהתנור מקלפים את הנייר ומצננים בטמפרטורת החדר.
3. למילוי: בסיר בינוני מחממים יחד שוקולד לבן ושמנת תוך כדי ערבוב עד שכל הגושים נעלמים. מורידים מהאש. מפזרים בתחתית הטארט או הטארטים 3/4 מהחלבה. יוצקים מעל את השוקולד הלבן כך שימלא את כל הטארט או הטארטים. מצננים לפחות חצי שעה במקרר. ממש לפני ההגשה מפזרים מעל מעט שערות חלבה.
4. נשמר יומיים עד שלושה במקרר.
טיפ ממיכל:
למי שלא אוהב חלבה אפשר להכין את הטארט רק עם שוקולד לבן!! אפשר לפזר בתחתית שקדים קלויים חתוכים גס או פרורי עוגיות כ 100-120 גרם.