טארט גבינה עם פסיפלורה, יוגורט וגרנולה
תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ
עוגת גבינה אפויה בתבנית פאי בציפוי יוגורט ופסיפלורה
עוגת גבינה מושלמת עבורי היא עוגה שיש קודם המון גבינה וכדי לאזן יש מרכיב חמוץ שמדגיש את טעמי הגבינה.
בבסיס של הגבינה יש בסיס ממש פשוט שמשלב גרנולה וביסקוויטים.
המילוי של הטארט ממש פשוט רק ערבוב של החומרים בלי הקצפות ולכלוך של כמה קערות.
עוגה מרעננת עם מעט חמיצות וצבעוניות מהיוגורט והפסיפלורה.
בבסיס של הגבינה יש בסיס ממש פשוט שמשלב גרנולה וביסקוויטים.
המילוי של הטארט ממש פשוט רק ערבוב של החומרים בלי הקצפות ולכלוך של כמה קערות.
עוגה מרעננת עם מעט חמיצות וצבעוניות מהיוגורט והפסיפלורה.
אופן ההכנה
- מחממים את התנור ל-160 מעלות. משמנים את התבנית.
- התחתית: שמים את הביסקוויטים והגרנולה במעבד מזון עם להב המתכת ומעבדים לפירורים דקים. עוצרים. מוסיפים את החמאה והסוכר ומעבדים למרקם אחיד ודביק. מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס באופן אחיד.
- אופים כ-10 דקות, עד שהבצק מתייצב ומזהיב קצת. מוציאים מהתנור מצננים כעשר דקות בטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לצינון עד לשימוש . משאירים תנור חם.
- הבלילה: בקערה בינונית מוסיפים את כל חומרי הבלילה ומערבבים במטרפה ידנית ומוסיפים את קליפת הלימון.
- מעלים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות. יוצקים את הבלילה על התחתית המצוננת. אופים כ 30-35 דקות או עד שהבלילה מעט מזהיבה ומתיצבת. מעבירים לצינון במקרר לפחות חצי שעה.
- הציפוי: מרוקנים את תוכן הפסיפלורות לקערית קטנה. מעבירים חצי מהכמות לקערה בינונית, מוסיפים את היוגורט ואבקת הסוכר ומערבבים. מורחים על העוגה באופן אחיד ומקשטים בשארית הפסיפלורה. שומרים מכוסה במקרר, 4-3 ימים.
טיפ ממיכל:
אפשר להחליף את הפסיפלורה בכל פרי אחר שאוהבים
המרכיבים
לתחתית
- 100 גרם ביסקוויטים
- 100 גרם גרנולה (איזה סוג שאוהבים)
- 75 גרם חמאה, מומסת
- 2 כפות סוכר
למלית
- 500 גרם גבינה לבנה 9% (אפשר גם 5%)
- 3/4 כוסות סוכר (150 גרם)
- 1 מיכל שמנת חמוצה (200 גרם)
- 4 ביצים
- 1 כף גדושה (כ-30 גרם) אינסטנט פודינג וניל
- קליפה מגוררת ב-1 לימון
לציפוי
- 3 יחידות פסיפלורה (או 2/3 כוס פסיפלורה קפואה)
- 200 גרם יוגורט 3% אחוז לפחות
- 1 כף אבקת סוכר
צילום: בועז לביא
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: לאישה