בלוג האוכל המומלץ michi

חלת 6 רצועות בניחוח דבש

2 יחידות

חלה חגיגית לראש השנה

הקליעה הכי קלה שיש ל 6 רצועות.
שימו לב לסרטון אמנם 6 רצועות אבל פשוט וקל!!!
חלה בניחוח נפלא של דבש חגיגית וקלה להכנה.
אין צורך להבהל מ 6 רצועות.
שיטה סופר קלה לקליעה של 6 רצועות שיוצרת באופן פלאי חלה חגיגית במיוחד.
חלה עם דבש בבצק וגם מעל.

אופן ההכנה

  1. לקערת מיקסר עם וו לישה מוסיפים קמח, שמרים, דבש, מים ושמן. מתחילים ללוש במהירות איטית. לאחר דקה מוסיפים את המלח. לשים כ 10 דקות.אם הבצק יבש מידי מוסיפים עוד 3-4 כפות מים. מתפיחים  מכוסה  כשעה או עד שמכפיל את נפחו.
  2. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל 12 כדורים שווים ( כ 135 גרם כל כדור)ומכסים לכמה דקות. בעזרת מערוך מרדדים את הכדור לאליפסה ארוכה. מגלגלים את האליפסה לגלילה ארוכה. ממשיכים לגלגל לרצועה באורך כ 45 ס״מ. אם הרצועות נקרעות מעט בגלגל צריך לחכות מעט ולתת לבצק ״ לנוח״ 3-4 דקות.
  4. מפזרים שומשום בתבנית בינונית שטוחה.מרטיבים נייר סופג מגלגלים בו כל רצועה ולאחר מכל מגלגלים בשומשום.
  5. מחברים בצד אחד 6 רצועות ומעבירים בכל פעם 2 רצועות מעל לכל שאר הרצועות ומניחים בצד הימני של החלה וממשיכים עד שהבצק נגמר. מאחדים את הקצוות בכל צד ולוחצים מעט יחד לסיומת יפה של החלה ( צפו בסרטון). מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה מתפיחים כשעה לפחות או עד שמכפיל את נפחו.
  6. מחממים תנור ל 185 מעלות טורבו.מברישים בביצה ואופים כ 35 דקות או עד שהחלה בסביבה גם מלמטה.מברישים בדבש. כשיוצא חם מהתנור.

טיפ ממיכל:

אפשר להכין גם בלי ציפוי השומשום.

המרכיבים

  • 1 ק״ג קמח
  • 540 מ״ל מים ( קרים )
  • 4 כפות דבש
  • 1כף שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
  • 1/2 כוס שמן ( 100 מ״ל)
  • 1 כף מלח
  • 1/2 1 כוסות שומשום
  • 1 ביצה טרופה להברשה
  • לציפוי: 1/4 כוס דבש ( אם רוצים)
גלילה לראש העמוד