חלת 6 רצועות בניחוח דבש
2 יחידות
חלה חגיגית לראש השנה
הקליעה הכי קלה שיש ל 6 רצועות.
שימו לב לסרטון אמנם 6 רצועות אבל פשוט וקל!!!
חלה בניחוח נפלא של דבש חגיגית וקלה להכנה.
אין צורך להבהל מ 6 רצועות.
שיטה סופר קלה לקליעה של 6 רצועות שיוצרת באופן פלאי חלה חגיגית במיוחד.
חלה עם דבש בבצק וגם מעל.
שימו לב לסרטון אמנם 6 רצועות אבל פשוט וקל!!!
חלה בניחוח נפלא של דבש חגיגית וקלה להכנה.
אין צורך להבהל מ 6 רצועות.
שיטה סופר קלה לקליעה של 6 רצועות שיוצרת באופן פלאי חלה חגיגית במיוחד.
חלה עם דבש בבצק וגם מעל.
אופן ההכנה
- לקערת מיקסר עם וו לישה מוסיפים קמח, שמרים, דבש, מים ושמן. מתחילים ללוש במהירות איטית. לאחר דקה מוסיפים את המלח. לשים כ 10 דקות.אם הבצק יבש מידי מוסיפים עוד 3-4 כפות מים. מתפיחים מכוסה כשעה או עד שמכפיל את נפחו.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל 12 כדורים שווים ( כ 135 גרם כל כדור)ומכסים לכמה דקות. בעזרת מערוך מרדדים את הכדור לאליפסה ארוכה. מגלגלים את האליפסה לגלילה ארוכה. ממשיכים לגלגל לרצועה באורך כ 45 ס״מ. אם הרצועות נקרעות מעט בגלגל צריך לחכות מעט ולתת לבצק ״ לנוח״ 3-4 דקות.
- מפזרים שומשום בתבנית בינונית שטוחה.מרטיבים נייר סופג מגלגלים בו כל רצועה ולאחר מכל מגלגלים בשומשום.
- מחברים בצד אחד 6 רצועות ומעבירים בכל פעם 2 רצועות מעל לכל שאר הרצועות ומניחים בצד הימני של החלה וממשיכים עד שהבצק נגמר. מאחדים את הקצוות בכל צד ולוחצים מעט יחד לסיומת יפה של החלה ( צפו בסרטון). מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה מתפיחים כשעה לפחות או עד שמכפיל את נפחו.
- מחממים תנור ל 185 מעלות טורבו.מברישים בביצה ואופים כ 35 דקות או עד שהחלה בסביבה גם מלמטה.מברישים בדבש. כשיוצא חם מהתנור.
טיפ ממיכל:
אפשר להכין גם בלי ציפוי השומשום.
המרכיבים
- 1 ק״ג קמח
- 540 מ״ל מים ( קרים )
- 4 כפות דבש
- 1כף שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
- 1/2 כוס שמן ( 100 מ״ל)
- 1 כף מלח
- 1/2 1 כוסות שומשום
- 1 ביצה טרופה להברשה
- לציפוי: 1/4 כוס דבש ( אם רוצים)