חלת אוזן המן
ל 20 לחמניות ביחידה אחת
חלת תלישה בצורת אוזן המן
ממש לכבוד פורים -חלה אוזן המן גדולה.
זה לא רק גימיק – זה טעים בטירוף!!
חלת תלישה הבנויה מלחמניות נפלאות במילוי כדורי מוצרלה.
פשוט להכנה ויוצרת אפקט של אוזן המן על ידי ציפוי הלחמניות המרכזיות בפרג.
הכי כיף לאכול אותה חמה!!
מילוי מטורף, צורה חגיגית בבצק שמרים חד פעמי!!
זה לא רק גימיק – זה טעים בטירוף!!
חלת תלישה הבנויה מלחמניות נפלאות במילוי כדורי מוצרלה.
פשוט להכנה ויוצרת אפקט של אוזן המן על ידי ציפוי הלחמניות המרכזיות בפרג.
הכי כיף לאכול אותה חמה!!
מילוי מטורף, צורה חגיגית בבצק שמרים חד פעמי!!
אופן ההכנה
- לבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מכניסים את כל החומרים מלבד המלח והחמאה/שמן. מתחילים ללוש כדקה ומוסיפים את המלח והחמאה. ממשיכים ללוש עוד כ 8 דקות. במידה והבצק לח מידי מוסיפים מעט קמח ובמידה והבצק קשה מידי מוסיפים 2-3 כפות מים. מכסים את הקערה ומתפיחים כשעה או עד שמכפיל את נפוח.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק ל 20 חלקים (כ 50 גרם ליחידה). יוצרים כדורים ומרדדים אותם בעזרת הידיים או מערוך לדסקית. מניחים במרכז כדור מוצרלה וסוגרים ללחמנייה עגולה. מניחים בהיקף 14 לחמניות מסודרות במשולש עם רווחים קטנים בניהם. את 6 הלמניות במרכז טובלים במים ומצפים בפרג מכל הצדדים וממלאים את המרכז (סרטון קצר של התהליך).
- מתפיחים 20-30 דקות או עד שכמעט הכפילו את נפחן ונוגעות האחת בשנייה.
- לאפיה: מחממים תנור ל200 מעלות. מברישים את הלחמניות ללא הפרג בביצה. אופים כ 25-30 דקות או עד שמזהיב ויציב במרכז. מומלץ להגיש חם עם גבינה מותכת במרכז.
טיפ ממיכל:
כמובן שאפשר להכין את המתכון ללא הפרג רק כחלת תלישה מופלאה.
צילום: מיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל