בלוג האוכל המומלץ michi

חלה עגולה מפוארת

1 חלה גדולה

חלה עגולה קלועה ובקלות

בלי להסתבך (צפו בסרטון ממש כאן בעמוד)
קליעה פשוטה ביותר של 6 רצועות שמחברים ויוצאת חלה עגולה מפוארת.
מוסיפים לחלה העגולה כתר מופלא וחגיגי.
הכי חשוב: תנו לחלה תפיחה שנייה ממש ארוכה ותקבלו חלה לשבת קסומה.
שבת שלום.

אופן ההכנה

  1. לקערת מיקסר עם וו לישה מוסיפים קמח, שמרים, מים, סוכר ושמן. מתחילים ללוש במהירות איטית. לאחר דקה מוסיפים את המלח . לשים כ 12 דקות. אם הבצק רך מידי מוסיפים עוד 2 כפות קמח.
  2. מתפיחים  מכוסה  כשעה או עד שמכפיל את נפחו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. על משטח מקומח מחלקים את הבצק ל 6 כדורים שווים ( כ 125 גרם כל כדור) ועוד שני כדורים יותר גדולים ( 190 גרם) ומכסים לכמה דקות. פותחים את הכדורים לאליפסה דקה ( אפשר בעזרת מערוך). משהים את הכדורים כ 10 דקות למנוחה. מגלגלים את האליפסה לגלילה ארוכה. ממשיכים לגלגל לרצועה באורך כ 50 ס״מ את 2 הכדורים הגדולים לאורך של 65 ס״מ. אם הרצועות נקרעות מעט בגלגול צריך לחכות מעט ולתת לבצק ״ לנוח״ 3-4 דקות.
  4. מחברים בצד אחד 6 רצועות ומעבירים בכל פעם 2 רצועות מעל לכל שאר הרצועות ומניחים בצד הימני של החלה וממשיכים עד שהבצק נגמר. מאחדים את הקצוות בכל צד ולוחצים מעט יחד לסיומת יפה של החלה  עם מערוך( צפו בסרטון). סוגרים לעיגול משני הקצוות ליצירת חלה עגולה. את שני הגלילות הארוכות יותר מלפפים יחד ולוחצים מעט בקצוות. מניחים ממש מסביב לחלה העגולה לקישוט נוסף. מהדקים היטב. מעבירים לתבנית.
  5. מתפיחים כשעה וחצי לפחות או עד שמכפיל את נפחו.
  6. מחממים תנור ל 180 מעלות טורבו. מברישים בביצה ומפזרים מעל לשומשום ואופים כ 40 דקות או עד שהחלה מזהיבה לגמרי גם מלמטה. אני מורחת במעט שמן זית מעל.

המרכיבים

  • 750 גרם קמח ( מומלץ קמח לחם או קמח חלה) 5 ו 1/3 כוסות קמח
  • 450 מ״ל מים ( קרים )- 2 כוסות פחות 4 כפות
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1 כף לא גדושה שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
  • 3/4 כוס שמן ( 90 מ״ל)
  • 1 כפית
  • 1/4 כוס שומשום מלא או רגיל
  • 1 ביצה טרופה להברשה
  • לציפוי: מעט שמן זית משובח למרוח מעל
גלילה לראש העמוד