
לביבות תפוח אדמה ובצל ירוק
20 יחידות
לביבות מרעננות עם בצל ירוק
אני אוהבת להכין לביבות כשטעם תפוחי האדמה הוא דומיננטי.
מכינה אותם יותר כמו "רושטי שויצרי" ומוסיפה מעט קמח (זה פחות בצקי) ממש הרגשה של תפוצ'יפס עבה ואיכותי.
רק עם מעט עזרה של קמח וביצים כדי להדגיש את הטעם המרענן של הבצל הירוק.
מומלץ להגיש עם יוגורט או פשוט חם ו"קריספי".
שתי אופציות נפלאות לסיום המתכון:1. טיגון
2. אפייה שהיא לאחרונה לגמרי המועדפת עלי.
מכינה אותם יותר כמו "רושטי שויצרי" ומוסיפה מעט קמח (זה פחות בצקי) ממש הרגשה של תפוצ'יפס עבה ואיכותי.
רק עם מעט עזרה של קמח וביצים כדי להדגיש את הטעם המרענן של הבצל הירוק.
מומלץ להגיש עם יוגורט או פשוט חם ו"קריספי".
שתי אופציות נפלאות לסיום המתכון:1. טיגון
2. אפייה שהיא לאחרונה לגמרי המועדפת עלי.
אופן ההכנה
- במגרדת גסה מגרדים את תפוח האדמה (אפשר כמובן גם במעבד מזון). מערבבים את תפוחי האדמה עם קמח וביצה. מוציאים את הנוזלים. מתבלים במלח ופלפל ומחממים שמן במחבת בינונית. יוצרים לביבה דק ומעבירים למחבת. מחכים כ 3 דקות לפחות בחום בינוני (לא להפוך לפני כדי שהלביבה לא תתפרק). מוסיפים שמן והופכים כאשר צד אחד הפך זהוב. ממשיכים לטגן כ 3-4 דקות. ממשיכים להכין לביבות עד שהחומר נגמר.
- אופציה נפלאה להכנה בתנור: מחממים תנור ל190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מברישים את הנייר בשמן או מרססים ספריי שמן. מניחים את הלביבות ליצרנו. מברישים מעל בשמן או מרססים. אופים 6-8 דקות או עד שהלביבות מזהיבות.
צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: שבועון לאישה