בלוג האוכל המומלץ michi

גרטן תפוח אדמה ובטטה פראי

תבנית חסינת חום כ 30*30
ל4-5 סועדים

גרטן תפוח אדמה ובטטה

מנה שמתאימה לחורף ולאוהבי המנות המוקרמות.
גרטן תפוחי אדמה ובטטה תוספת חורפית מושלמת.
מסודר בצורה חופשית ופראית, יוצא הכי יפה.

אופן ההכנה

  1. משמנים את התבנית (מומלץ במעט חמאה). מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). קולפים את תפוחי  האדמה והבטטה . חותכים למשולשים ומסדרים בצורה חופשית בתבנית.
  2. בסיר בינוני ממיסים חמאה מוסיפים את הקמח ומחממים כדקה על אש בינונית מוסיפים יחד שמנת, חלב, אגוז מוסקט ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מתבלים במלח ופלפל . שופכים מעל תפוחי האדמה את הרוטב החם אם רוצים מפזרים גבינה מעל. אופים כשעה או עד שהירקות מתרככים לגמרי.
  3. מגישים חם. נשמר יומיים במקרר ונפלא החימום חוזר בחום בינוני.

טיפ ממיכל:

2 הערות:
1. במידה והגרטן מזהיב מידי להוריד מעט את חום התנור.
2. פשר להכין את המנה רק עם תפוחי אדמה או רק עם בטטה כמובן.

גרטן תפוחי אדמה ובטטה

המרכיבים

המרכיבים
• 3-4 תפוחי אדמה בגודל בינוני
• 2 בטטות בגודל בינוני
• 40 גרם חמאה
• 2 כפות קמח
• 1 מיכל שמנת מתוקה או מופחתת
• 1 כוס חלב
• ¼ כפית אגוז מוסקט
• מלח ופלפל שחור גרוס

• 50 גרם גבינה שאוהבים (אם רוצים) – מוצרלה, גבינה צהובה

גלילה לראש העמוד