גרטן דלורית מהיר
תבנית מאפינס (תבנית שקעים)
8-10 יחידות
גראטן אישי מהיר מדלורית ותרד
גרטנים אישיים מהירי הכנה.
מתכון שהוא בריא, צבעוני, אישי ונוח להגשה.
מנה אישית סופר מפנקת, גרטן קליל קצת אחרת.
הרוטב שעוטף את הירק מהיר הכנה במיוחד.
מתכון שהוא בריא, צבעוני, אישי ונוח להגשה.
מנה אישית סופר מפנקת, גרטן קליל קצת אחרת.
הרוטב שעוטף את הירק מהיר הכנה במיוחד.
אופן ההכנה
- מחממים את שמן הזית במחבת, מוסיפים את עלי התרד ומטגנים קצרות על להבה גבוהה – עד שנפחם יורד (אם הם טריים) או עד שהנוזלים מתאדים (אם הם מופשרים). מתבלים במלח ומניחים בצד.
- הרוטב: שמים בקערה את כל מרכיביו ומערבבים היטב.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות משמנים את התבניות או מרפדים אותן בעטרות נייר.
- מניחים בכל שקע 2 חתיכות דלורית ומוסיפים מעט מלח ופלפל –מכסים אותה בתרד ויוצקים עליו 2 כפות מהרוטב. חוזרים שוב על הפעולה עם שכבה נוספת של דלורית מעל ורק מעליה 2-3 כפות מהמילוי. סה"כ 3 שכבות דלורית ו2 שכבות רוטב.
- אופים כ-25 דקות, עד שהדלורית מתרככת (בודקים בנעיצת מזלג). מוציאים ומגישים חם.
טיפ ממיכל:
אפשר להחליף את הדלורית בשתי בטטות בינוניות קלופות וחתוכות דק.
צילום: דניאל לילה
סטיילינג: נועה קנריק