גלילת פילו במילוי בשר וצנוברים
ל 2 גלילות
שטרודל מהיר במילוי בשר וצנוברים
ממש כמו בשטרודל יש כאן טריק קטן לדפדוף השכבות וה"קרנץ."
מילוי בשר בניחוח צנוברים ועגבניות שמתרכך עוד יותר במהלך האפייה ויוצר מנה קלה להכנה ומפנקת במיוחד.
במתכון טריק קטן שהופך את שכבות הבצק עשירות במיוחד.
מנה סופר קלה להכנה.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד.
מילוי בשר בניחוח צנוברים ועגבניות שמתרכך עוד יותר במהלך האפייה ויוצר מנה קלה להכנה ומפנקת במיוחד.
במתכון טריק קטן שהופך את שכבות הבצק עשירות במיוחד.
מנה סופר קלה להכנה.
סרטון הכנה ממש כאן בעמוד.
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל 190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- במחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן זית וצולים את השום והבצל כשתי דקות על אש גבוה. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שכל המיצים נעלמים והבשר מתחיל להזהיב. תוך כדי ערבוב קל. מוסיפים תבלינים וצנוברים ומערבבים. מטגנים עוד שתי דקות. מוסיפים עגבני ורסק. מערבבים כדקה ומוסיפים פטרוזיליה. מתבלים במלח ופלפל ומורידים מהאש.
- מורחים דף פילו בשמן זית מפזרים מעל מעט קמח שקדים. וחוזרים על הפעולה עוד 3 פעמים לקבלת מלבן פילו מ4 דפים. מניחים לאורך הצד הרחב של המלבן חצי מהמילוי בגובה של כ 2 ס״מ . מקפלים את הקצוות ומגלגלים לגלילה הדוקה. מורחים בשמן זית וביצה ומפזרים מעל שומשום לקישוט.
- אופים 20-25 דקות ועד שמזהיב לגמרי. מגישים חם.
טיפ ממיכל:
יוצא מעולה גם בלי הצנוברים.
המרכיבים
- 250 גרם פילו (1 חבילה פילו מצונן)
- 500-600 גרם בשר טחון
- 1/3 כוס שמן זית
- 1 שן שום
- 1 בצל קלוף וחתוך לקוביות
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון
- 1/3 כוס צנוברים
- 1עגבניה מגוררת
- 1 כפית רסק עגבניות
- 2 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה
- מלח ופלפל
- 1/2 כוס קמח שקדים ( אם רוצים)
- 1 ביצה טרופה להברשה
- 4 כפות שומשום בשני צבעים לקישוט