בלוג האוכל המומלץ michi

גולאש – קדירת בקר עם פפריקה

ל5-6 סועדים

גולאש הונגרי הגרסה שלי

מתכון ממש קל להכנה לקדירה כפרית נפלאה עם חומרי גלם בסיסים ולא מסובכים מידי.
מה שדרוש במתכון הזה היא רק סבלנות שהבשר יתרכך והטעמים העמוקים יבנו.
אחת המנות האהובות אצלי בבית.
סוד קטן : שאני מכינה גולאש בשישי במידה ונשאר אוכלים אותו לבראנץ בשבת.
מנה מושלמת לחג, אפשר להכין יום יומיים מראש וממש בארוחת החג רק לחמם ולא לטרוח.
במתכון יש גם אפשרות למרק גולאש – פחות סמיך…..
בונוס: מתכון לשפצ'לה.

אופן ההכנה

1. בסיר גדול מחממים שמן זית. מטגנים את פיסות בשר לקדירה כ 5 דקות עד שמזהיבים מכל הצדדים. מוציאים לצלחת עד לשלב מאוחר יותר . מוסיפים לסיר קצת שמן ומטגנים את ירקות השורש כ 4 דקות או עד שמזהיב מעט. מוסיפים פפריקה, קמח (למרק גולאש מדלגים על שלב הקמח) ובשר ומערבבים היטב. ממלאים במים מעט כ 3 ס"מ מעל הבשר ומוסיפים עלה דפנה .מביאים לרתיחה. מבשלים על אש נמוכה מכוסה (לא לגמרי – משאירים פתח קטן) כשעה וחצי או עד שהבשר רך לגמרי. מוסיפים את תפוחי האדמה. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ 45 דקות נוספות מכוסה. בכל שלב שהמים מתאדים והבשר לא מכוסה – מוסיפים מעט מים לבישול.
2. מתבלים את הקדירה המוכנה במלח ופלפל ומגישים חם. נשמר כ 4 ימים במקרר. כל חימום נוסף רק משביח את המנה.

טיפ ממיכל:

מומלץ להגיש עם שפצ'לה:

מרכיבים
1/2 3 כוסות קמח (500 גר')
1 כפית מלח
2 ביצים
300 מ"ל מים או מעט יותר לפי הצורך

ההכנה
1. בקערת מיקסר מערבבים יחד קמח, ביצים ומלח עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים את המים וממשיכים לערבב במהירות נמוכה עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה.
2. מחממים בסיר גדול לפחות 3 ליטר מים. ממליחים את המים בשתי כפיות מלח. מניחים את המגש המחורר מעל. מניחים על המגש מצקת מהבלילה ובערת לקקן "דוחפים" את הבצק אל החורים לתוך המים. מניחים לאטריות להתבשל כדקה. מוציאים מהמים למסננת ושוטפים מעט במים קרים. אפשר להעביר לכלי אחסון ולשמור כיום במקרר לפני הגשה.

גולאש קלאסי

המרכיבים

• 1 ק"ג בשר בקר לקדירה חתוך לקוביות בינוניות 2*2 (מומלץ שריר/ כתף/צאך)
• 4 כפות שמן זית
• 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
• 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
• 2 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות קטנות
• 1 שורש פטרוזיליה חתוך לקוביות קטנות
• 1 עלה דפנה
• 2 כפות פפריקה מתוקה גדושות
• 2 כפות קמח או קמח תפוחי אדמה בפסח (למרק גולאש פשוט ללא הקמח.
• 2 תפוחי אדמה בגודל בינוני קלופים וחתוכים לקוביות 1*1 ס"מ
• מלח ופלפל

גלילה לראש העמוד