בלוג האוכל המומלץ michi

גביניות שמרים

9-12 יחידות

מאפה אישי במילוי גבינה

טריק מושלם למאפי שמרים עם המון מילוי.
מעטפת גבינה שאף פעם לא נפתחת במהלך האפייה.
מהו מאפה שמרים גבינה מוצלח?
כזה שהמילוי הוא המרכיב המרכזי ודומיננטי יותר מהבצק.
הטריק לסגירת המעטפה נותן לנו את האפשרות למלא במילוי כפול מהרגיל בלי שהמעטפת תיפתח.
שמרו את הטריק והמתכון ושתפו חברים.
מתכון גביניות מטורפות!!
סרטון הכנה עם הטריק ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

  1. מעבירים לקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק מלבד המלח שמוסיפים דקה אחרי ולשים 10 דקות במהירות נמוכה. עד לקבלת בצק גמיש ואחיד. מכסים היטב בניילון נצמד. מתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. בקערה בינונית מרבבים יחד את מרכיבי המילוי שנוצר מילוי אחיד.
  3. על משטח מקומח מרדדים את הבצק למלבן גדול או שני מלבנים בעובי 0.4 ס"מ. וחותכים ל כ 10-12 מרובעים אחידים. ממלאים את מרכז המרובע בשתי כפות מהמילוי וסוגרים מעטפה. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ונועצים במרכז קיסם (הקיסם שומר על הצורה גם כשיש 2 כפות מילוי). מתפיחים כ 40 דקות או עד שכמעט מכפיל את נפחו.
  4. מחממים את התנור ל165 טורבו .
  5. מברישים את המאפים בביצה ונועצים שוב את הקיסם לבסיס התבנית. אופים כ 20 דקות או עד שמזהיב לגמרי.
  6. מברישים את המאפה החם בסירופ סוכר בטמפרטורת החדר.
  7. מפזרים מעל למאפים שקדים ואבקת סוכר. מצננים מעט ומגישים.

 

טיפ ממיכל:

לאוהבי הצימוקים – מוסיפים למילוי 1/3 כוס צימוקים קטנים.

המרכיבים

לבצק

  • 500 גר' קמח (מומלץ קמח לחם) 1/2 3 כוסות + כף
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • קורט מלח
  • 1 כפית שמרים יבשים או 1 כף גדושה טריים
  • 2 ביצים
  • 100 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
  • 200 מ"ל חלב

 

למילוי

  • חבילה גבינת לבנה מומלץ 9% (250 גרם)
  • 3-4  גדושה אבקת אינסטנט וניל פודינג או קורנפלור (30 גרם)
  • 1 חבילה אבקת סוכר (100 גרם)
  • 1 חלמון

 

  • 1 ביצה טרופה להברשה
  • סירופ סוכר מהיר: 1/4 כוס סוכר, 1/4 כוס מים מחממים יחד מיקרוגל בפולסים של חצי דקה עד שהסוכר נמס
  • כפות שקדים פרוסים
  • כפות אבקת סוכר
גלילה לראש העמוד