גאלט שזיפים קיצי
תבנית תנור
1 יחידה
גאלט שזיפים
להבדיל מטארט, את הגאלט מכינים בצורה חופשית ופשוטה על תבנית.
בקיצור טארט פשוט וקל להכנה.
מלית פשוטה וקלה להכנה של שזיפים – פרי קיץ מופלא לעוגות!
מתעצלים להפעיל את המעבד או המיקסר? לא נורא, אפשר להשתמש בבצק פריך מתוק מוכן.
למתכון וסרטון בנושא בצק פריך מתוק:
https://l.michi.co.il/patesucre
בקיצור טארט פשוט וקל להכנה.
מלית פשוטה וקלה להכנה של שזיפים – פרי קיץ מופלא לעוגות!
מתעצלים להפעיל את המעבד או המיקסר? לא נורא, אפשר להשתמש בבצק פריך מתוק מוכן.
למתכון וסרטון בנושא בצק פריך מתוק:
https://l.michi.co.il/patesucre
אופן ההכנה
- הבצק: שמים את כל מרכיביו במעבד מזון ומעבדים, רק עד שנוצרים פירורי בצק גדולים. מעבירים למשטח העבודה ומאחדים בידיים בזריזות ובעדינות לבצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות.
- המלית: חותכים את השזיפים לאורכם ומעבירים לקערה בינונית ומערבבים עם הסוכר והקינמון. משהים בטמפרטורת החדר.
- מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות). מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה. מוציאים את הבצק הקר למשטח עבודה מקומח ומרדדים אותו לעלה בקוטר כ-30 ס"מ ובעובי 3 מ"מ. מעבירים למרכז התבנית.
- מניחים את השזיפים במרכז העלה, כך שיישארו שוליים נקיים ברוחב כ-1/2 2 ס"מ. מקפלים את שולי הבצק כלפי פנים ומורחים את הבצק בביצה הטרופה.
- אופים כ 30-35 דקות, עד שהשולים מזהיבים והשזיפים התרככו. אם יוצאים קצת נוזלים החוצה זה טבעי ורק מוסיף לטעם.
- משהים לצינון לפחות 15 דקות שהשזיפים מעט יתייצבו ומגישים.
טיפ ממיכל:
הגאלט נפלא גם עם משמשים ודובדבנים – הכמויות זהות.
המרכיבים
לבצק
- 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות בינוניות
- ⅓ 1 כוסות ( 180 גרם) קמח
- 1 ביצה
- 1 כפית סירופ תירס או סירופ גלוקוז או דבש (אם רוצים – אפשר גם בלי ומוסיפים לבצק כפית מים קרים)
- כ-1/2 חבילה (50 גרם) אבקת סוכר
למלית
- 300 גרם שזיפים בינונים 10-12 יחידות בערך
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1/4 כפית קינמון (אם רוצים)
1 ביצה טרופה, להברשה
צילום: בועז לביא
סטיילינג: נועה קנריק