בריוש במילוי פרג
20 לחמניות בתבנית בריוש אישיות או תבניות למאפינס
מלך ההלחמים הצרפתיים הוא הבריוש.
לא לפחד מלהכין אותו. הסוד בהצלחה הוא בבצק להקפיד שהחמאה בטמפרטורת החדר ורכה.
מילוי הפרג המתוק מתאים באופן מושלם לבריוש. מומלץ לנסות.
לא לפחד מלהכין אותו. הסוד בהצלחה הוא בבצק להקפיד שהחמאה בטמפרטורת החדר ורכה.
מילוי הפרג המתוק מתאים באופן מושלם לבריוש. מומלץ לנסות.
אופן ההכנה
- מכניסים את כל חומרים הבצק מלבד החמאה אל תוך קערת מיקסר משתדלים להכניס את המלח לא יחד עם השמרים ולא בקרבתם. מפעילים את המיקסר על לישה במהירות נמוכה ל 5 דקות מעבר ליצירת בצק אחיד. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים מעט חלב.
- חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומוסיפים לאט תוך כדי לישה בכל פעם כ שתי קוביות, מחכים שהן מתערבבות בבצק ומוסיפים שוב עד שמסמים את החמאה. אחרי שמוסיפים את כל החמאה ממשיכים ללוש כשתי דקות. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד.
- למילוי: בסיר קטן מחממים יחד שמנת, סוכר ופרג ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומעבירים לקערה מוסיפים פתי בר וביצה ומערבבים (במידה והתערובת נוזלית מידי מוסיפים מעט פרורי פתי בר).
- מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). משמנים תבניות אישיות . מניחים לבצק לתפוח כ 20 דקות או עד שמכפיל את נפחו. מוציאים מהקערה אל משטח מקומח ומוציאים ממנו את האויר ע"י תפיחות קלות. יוצרים ממנו כדורים שבמרכזם מניחים כפית גדוש מהמילוי סוגרים היטב (בגודל של כדור פינג פונג ). יוצרים בחלק העליון של כל כדור קער ע"י אצבע כך שיוצרים כדור גדול וקטן מחוברים. מעבירים לתבנית . מהדקים את הכדור הקטן לגדול בעזרת האצבעות. מתפיחים כ 20 דקות, מברישים בביצה ואופים כ 20-15 דקות. ממולץ לאכול באותו היום או להקפיא ולחמם שוב בתנור על חום בינוי.
המרכיבים
לבצק
- ½ ק"ג קמח מנופה (1/2 3 כוסות ועוד כף)
- 25 גר' שמרים או 8 גרם שמרים יבשים
- 3 ביצים
- 120 מ"ל חלב (1/2 כוס)
- 1 כפית מלח
- ½ כוס סוכר (100 גר')
- 150 גר' חמאה בטמפרטורת החדר
- 1 ביצה טרופה קלות להברשה
למילוי
- 100 גר' פרג טחון
- ¾ כוס סוכר (150 גר' סוכר)
- 125 מ"ל שמנת מופחתת שומן תנובה
- 50 גר' פרורי פתי בר (1/4 כוס)
- 1 ביצה
צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: לאישה