בלוג האוכל המומלץ michi

בקלאווה במילוי צרפתי

ל 2 תבניות קטנות או אחת גדולה כ 45 יחידות מיני

בקלאווה במילוי קרם שקדים

היה לי חלום על בקלאווה במילוי סופר רך.
מזרח תיכון נפגש במילוי קלאסי צרפתי (קרם שקדים) וזה פשוט קסום.
קרנצ'י מבחוץ וסופר רך מבפנים כמו מרצפן קליל.
טעם של עוד ואי אפשר להפסיק לאכול.
כל זה בניחוח עדין של מי ורדים.
קצת פיסטוקים קצוצים מעל ויש לנו בקלאווה מושלמת.
סרטון הכנה לצורה הנפלאה ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר או קערה רגילה מערבבים החמאה והסוכר כדקה ( במידה וחמאה לא רכה מערבבים עד שהיא מרככת לגמרי). מוסיפים את הסוכר, השקדים, קמח ואת הביצים ומערבבים שמתערבבות לגמרי. ממשיכים לערבב עד שנוצר קרם אחיד וחלק. מעבירים לשקית זילוף.
  2. מחממים תנור ל 195 מעלות טורבו. מברישים את בסיס בתבנית בחמאה.
  3. פורסים דף פילו ומכווצים כמו אקורדיון מהצד הצר כך שייווצרו הרבה כיווצים. מזלפים מעל קרם שקדים לאורך בעובי של כ 1.5 ס״מ. מקפלים את קצה דף הפילו מעל למילוי בעדינות מכל צד. כך שיעטוף את קרם השקדים אך לא יפרק את הקפלים שמתחת לקרם. מגלגלים משני הקצוות את בדף לכיוונים נגדיים ליצירת בורג. מעברים לתבנית.
  4. את הדפים המוכנים ומניחים את הברגים צמודים האחד לשני. חותכים את דפי הפילו לאורך פעמים בגודל שמתאים לכם. מורחים מעל בחמאה מומסת.
  5. אופים כ 25 דקות או עד שהפילו מזהיב מאוד גם קצת מלמטה.

המרכיבים

  • 300 גרם פילו כ 15 דפים (אני השתמשתי בפילו מצונן)
  • 40 גרם חמאה מומסת או תרסיס שמן

למילוי

  • 200 גר' חמאה רכה מאוד
  • 200 גר' אבקת סוכר
  • 200 גר' שקדים טחונים דק
  • 2 כפות קמח או קורנפלור

לסירופ

  • 300 גרם סוכר
  • 1 כוס מים ( 240 מ״ל)
  • 1 כפית מי ורדים

 

  • 1/4 כוס פיסטוקים קצוצים לקישוט
גלילה לראש העמוד