בורקיטוס בטטה וגבינה מלוחה
כ 20 יחידות
בורקיטוס במילוי בטטה וגבינה
בורקיטוס בטטה נפלאים שהכנתי לאחרונה לאירוח גדול ומשמח בבית.
הם היו גיוון נפלא לבורקיטוס גבינה והכניסו צבע וטעם מיוחד למאפה.
מאפה שהוא הצלחה אצלינו בבית במילוי מרענן.
המתיקות של הבטטה האפויה בסילאן הייתה מושלמת יחד עם הגבינה המלוחה וחמיצות היוגורט במילוי ובבצק.
הם היו גיוון נפלא לבורקיטוס גבינה והכניסו צבע וטעם מיוחד למאפה.
מאפה שהוא הצלחה אצלינו בבית במילוי מרענן.
המתיקות של הבטטה האפויה בסילאן הייתה מושלמת יחד עם הגבינה המלוחה וחמיצות היוגורט במילוי ובבצק.
אופן ההכנה
- לבצק: . הבצק: שמים בקערת המערבל או מעבד המזון את כל מרכיבי הבצק ומעבדים כדקה עד שנוצר בצק. אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים.
- מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות) בקערה גדולה מערבבים את הבטטה עם מלח,שמן זית, סילאן וקצת פלפל. מרפדים תבנית אפיה בנייר ומעבירים לתוכה את קוביות הבטטה. אופים כ 20-25 דקות או עד שהירקות מזהיבים ומתרככים. מעבירים לצינון במקרר לפחות 20 דקות. בקערה בינונית מערבבים יוגורט ואת הגבינה ובעדינות את הבטטה האפויה ומתבלים מלח ופלפל.
- מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (185 מעלות). מצפים תבנית אפייה בנייר אפייה. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי 0.4 ס"מ. קורצים מתוכו כ 20 עיגולים בקוטר כ 7-8 ס"מ. מניחים במרכז כף גדושה מהמילוי ומקפלים לחצי את העיגול. מהדקים היטב את השולים ומעבירים לתבנית. מברישים בביצה ומפזרים מעל כל יחידה קצח ושומשום. אופים כ 15 דקות או עד שמזהיב. מגישים חם.
המרכיבים
לבצק
• 1/2 2 כוסות + 2 כפות (375 גרם) קמח
• 200 גרם חמאה, רכה
• 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט
• 1 שקית אבקת אפייה
למילוי
• 2 בטטות בגודל בינוני קלופות חתוכות לקוביות קטנות
• 2 כפות סילאן
4 כפות שמן זית
• 1/2 כפית מלח גס
• ½ חבילה גבינת מלוחה(125 גר') מפוררת או מגוררת במגרדת גסה
• 4 כפות יוגורט
• מלח ופלפל
• 1 ביצה טרופה להברשה
• ¼ כוס קצח ושומשום (אם רוצים)