ארטיקים בסגנון היער השחור
10-15 יחידות
ארטיק פרוזן יוגורט ודובדבנים
יוגורט, דובדבנים ושוקולד קפואים התרופה לשרב שנפל עלינו ביוני.
מתכון מנצח לארטיקים מופלאים שמשלבים חמיצות וקרירות.
המתכון מתאים גם למי שאין תבניות מיוחדות לארטיקים.
אופן ההכנה
1. שמים בקערה בינונית את היוגורט והחלב המרוכז ומערבבים לבלילה אחידה. מוסיפים את הדובדבנים ופרורי אוראו ומערבבים. ממלאים את השקעים של תבניות ומכניסים מקל לכל שקע. מעבירים למקפיא ל 8 שעות לפחות.
2. הציפוי: בקערה בינונית ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של חצי דקה ומערבבים עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים 2 כפות שמן ומערבבים.
3. מרפדים מגש בנייר אפייה. מחלצים את הארטיקים הקפואים מהתבניות . טובלים כ 1/3 מהארטיק בשוקולד המומס, ומניחים על נייר האפייה ומפזרים קישוט כל עוד הציפוי רך. מצפים כך את כל הארטיקים. מעבירים למקפיא לשעה לפחות. מגישים קפוא.
טיפ ממיכל:
טיפ1: פירות יער גדולים, כמו פטל שחור ודובדבנים, כדאי לקצוץ גס.
טיפ 2: למי שאין תבנית ארטיקים – אפשר להכין בכוסות חד פעמיות להקפיא עם מקל
המרכיבים
לארטיקים
• 2 גביעים (300 מ"ל) יוגורט מומלץ 3% ומעלה
• 1/2 פחית (200 מ"ל) חלב מרוכז
• 2/3 כוס דובדבנים מגולענים טריים או קפואים כ 100 גרם
• 4-5 עוגיות אוראו קצוצות או 6 פתי בר כהה
לציפוי
• 100 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
• 2 כפות שמן קנולה
• קישוטים לבחירה: אוראו קצוץ, סוכריות צבעוניות, פיסטוקים קצוצים, ברס וביגלה קצוץ