
אפרסקים במילוי חם של שוקולד
4-5 סועדים
חצאי אפרסקים במילוי שוקולד בניחוח נוגט
אפרסקים (לא תאמינו מקופסת שימורים, כן!) ושוקולד מומס במרכז.
למתכון הזה יש עבורי טעם של ים.
בילדותי נהגנו כל שבת ללכת לים לחוף בהרצלייה (חוף זבולון) וכשחזרנו מותשים אבא שלי היה מכין קפה קר בבלנדר ואימא שלי נהגה להכין את הקינוח הטעים הזה עבורנו.
מעדן ילדות עם רעיון שפשוט עובד.
מתכון ממש ב 5 דקות בדיוק לרגע שאין כוח לטרוח במטבח.
הקינוח מצליח רק עם אפרסקים מקופסת שימורים.
למתכון הזה יש עבורי טעם של ים.
בילדותי נהגנו כל שבת ללכת לים לחוף בהרצלייה (חוף זבולון) וכשחזרנו מותשים אבא שלי היה מכין קפה קר בבלנדר ואימא שלי נהגה להכין את הקינוח הטעים הזה עבורנו.
מעדן ילדות עם רעיון שפשוט עובד.
מתכון ממש ב 5 דקות בדיוק לרגע שאין כוח לטרוח במטבח.
הקינוח מצליח רק עם אפרסקים מקופסת שימורים.
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות) או למוד גריל. מסדרים את חצאי האפרסקים על תבנית. ממלאים את המרכז בשוקולד ומניחים מעל פיסה קטנה של חמאה.
2. מכניסים לתנור במרכזו את התבנית ואופים כ5-7דקות או עד שהאפרסק הזהיב מעט והשוקולד נמס. מפזרים מעל אגוזי לוז מסוכרים
3. מגישים מיד חם .
טיפ ממיכל:
אפשר להחליף שוקולד מריר בשוקולד חלב
מה זה בכלל אפרסק?
צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: לאישה