אנטי פסטי של כרוב ניצנים
5 סועדים
אנטי פסטי כרוב ניצנים עם פסטו טבעוני
עכשיו ממש מתחילה העונה של כרוב הניצנים – החורף.
ירק שאני פשוט אוהבת, גם את הגרסה הקפואה שלו.
אני מבשלת אותו במהלך כל השנה.
מלבד הנראות הייחודית והחמודה שלו הוא מהירקות היותר משביעים שאני מכירה.
מנה טבעונית, מנה נפלאה כפתיח או תוספת לארוחה.
מהירת הכנה ומפתיעה.
הכוללת פסטו טבעוני לצידה.
ירק שאני פשוט אוהבת, גם את הגרסה הקפואה שלו.
אני מבשלת אותו במהלך כל השנה.
מלבד הנראות הייחודית והחמודה שלו הוא מהירקות היותר משביעים שאני מכירה.
מנה טבעונית, מנה נפלאה כפתיח או תוספת לארוחה.
מהירת הכנה ומפתיעה.
הכוללת פסטו טבעוני לצידה.
אופן ההכנה
1. מרתיחים בסיר בינוני כשני ליטר מים עם חצי כפית מלח. מבשלים את כרוב הניצנים כדקה ומעבירים למסננת (כרוב ניצנים טרי מבשלים כ3 דקות וקוטמים את בסיסו). מחממים תנור לחום גובהה (190 מעלות). מרפדים תבנית המתאימה לתנור הנייר אפייה. חוצים את יחידות הכרוב לשניים ומעבירים לקערה. מערבבים עם שמן, חומץ בלסמי ודבש. ומסדרים על תבנית.. זורים מעל במלח ומעט פלפל ואופים כ 12-15 דקות או עד שמזהיב.
2. פסטו טבעוני: מכניסים את כל החומרים מעבד מזון או בלנדר וטוחנים עד שמתקבל פסטו אחיד מתבלים במלח ופלפל. נשמר כשבוע במקרר וכחודש בפריזר
3. אפשר הגיש חם או קר עם פסטו. נשמר 3 ימים במקרר.
צילום: בועז לביא
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה