אורז עם פטריות שיטקי וחלב קוקוס
5 סועדים
אורז ריזוטו עם חלב קוקוס קל להכנה
אצלי לאורז יש מקום מיוחד במטבח!
וכזה אורז עוד לא טעמתם באחריות!
הוא קל להכנה ולכן תמיד צריך להיות בתוספת של טעמים מופלאים וחזקים שמתאימים ללחות שנוצרת בתוכו במהלך הבישול.
שילוב של אורז, פטריות מיובשות וחלב קוקוס, אורז בעל טעם אסייתי מיוחד מעט דומה במרקמו לריזוטו בעקבות תוספת החלב הקוקוס ממש בסוף הבישול יוצא מקרם דומה להפליא לריזוטו אך קליל יותר וחצוף יותר בטעמים.
למי שמחפש בנרות מתכון שיגוון לו את תבשלי האורז, זה מתכון מנצח ממש.
וכזה אורז עוד לא טעמתם באחריות!
הוא קל להכנה ולכן תמיד צריך להיות בתוספת של טעמים מופלאים וחזקים שמתאימים ללחות שנוצרת בתוכו במהלך הבישול.
שילוב של אורז, פטריות מיובשות וחלב קוקוס, אורז בעל טעם אסייתי מיוחד מעט דומה במרקמו לריזוטו בעקבות תוספת החלב הקוקוס ממש בסוף הבישול יוצא מקרם דומה להפליא לריזוטו אך קליל יותר וחצוף יותר בטעמים.
למי שמחפש בנרות מתכון שיגוון לו את תבשלי האורז, זה מתכון מנצח ממש.
אופן ההכנה
1. משרים את הפטריות במים חמים כ 10 דקות. פורסים את הפטריות הרכות לפרוסות דקות. מחממים בסיר בינוני שמן שומשום ומוסיפים את האורז עלה קפיר ליים, אבקת קארי, סויה ופטריות. מוסיפים לאורז 600 מ"ל מים חמים (אפשר להשתמש גם במי ההשריה של הפטריות). מכסים מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ 20 דקות.
2. מורידים את הכיסוי וממש לפני ההגשה מוסיפים את חלב הקוקוס מערבבים כ 3 דקות תוך כדי חימום על אש בינונית. מגישים חם ומעטרים בבצל ירוק.
צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה