אוזני המן בשחור לבן
16-20 יחידות
אוזני המן שוקו במילוי שוקולד לבן
יש לכם חבילות של שוקולד לבן בבית – זה המתכון עבורכם!
רציתי ליצור לחג בצק קקאו פריך עם מילוי הכי קל שיש.
טעמים של קקאו ושוקולד לבן הם מושלמים וטעימים במיוחד.
רק אחרי הצילומים אני מסתכלת ומבינה שזו אוזן המן שדומה להפליא לעוגיית אמסטרדם!!
אפשר במקום טבליות השוקולד להשתמש בשוקולד הלבן מיוחד לעוגיות אמסטרדם.
לא סתם הרגשתי שזה שילוב הטעמים המושלם לאוזני המן.
אופן ההכנה
1. לבצק: מכניסים את כל מרכיבי הבצק לקערת מעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המעבד/ מיקסר עד שנוצרים פרורי בצק גדולים.
2. מוציאים למשטח עבודה ומאחדים קצרות ובעדינות לבצק אחיד.
3. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לשעתיים לפחות לפני השימוש.
5. מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
6. מקמחים קלות משטח עבודה. מרדדים את הבצק לעובי של כ- 0.3 מ"מ. בעזרת חותכן או כוס, קורצים עיגולי בצק בקוטר 5-6 ס"מ. מניחים במרכז 2 טבליות שוקולד לבן בהתאמה לגודל העיגול וסוגרים משלושה צדדים למשולש. מהדקים היטב את הקצוות. מעבירים לתבנית תבנית . מפזרים מעט שקדים או ברס על לשוקולד. לאפייה מושלמת מעבירים את התבנית למקפיא ל5 דקות. אופים כ 12-15 דקות או עד שאוזני ההמן מתייצבות.
7. נשמר שבוע בקופסא אטומה במקום קריר.
טיפ ממיכל:
לאפקט עוגיית אמסטרדם מלא אפשר להוסיף לבצק בזמן ההכנהחצי כפית אבקת אפייה.