אוזני המן במילוי מרציפן פיסטוק
16-20 יחידות
אוזן המן פיסטוק
זה מרציפן הכי טעים שיש – שילוב של מרציפן תוצרת בית עם מחית פיסטוק, זה פשוט חלום.
מזכיר ממתק מופלא שטעמתי לפני כעשור בתורכיה.
חלום בעטיפה רכה ופריכה של אוזן המן.
פטיפור סופר מעודן לחג פורים.
המון מחמאות לאוזן המן בלי לדבר על הצבע והמרקם המושלם של המילוי.
רוצים לראות כמה קל להכין מרציפן בייתי?!
סרטון הדרכה מלא לתהליך ממש כאן בעמוד.
מזכיר ממתק מופלא שטעמתי לפני כעשור בתורכיה.
חלום בעטיפה רכה ופריכה של אוזן המן.
פטיפור סופר מעודן לחג פורים.
המון מחמאות לאוזן המן בלי לדבר על הצבע והמרקם המושלם של המילוי.
רוצים לראות כמה קל להכין מרציפן בייתי?!
סרטון הדרכה מלא לתהליך ממש כאן בעמוד.
אופן ההכנה
- לבצק: מכניסים את כל מרכיבי הבצק לקערת מעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה. מפעילים את המעבד/ מיקסר עד שנוצרים פרורי בצק גדולים.
- מוציאים למשטח עבודה ומאחדים קצרות ובעדינות לבצק אחיד.
- עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר לשעתיים לפחות לפני השימוש.
- מילוי: במעבד מזון טוחנים יחד את מרכיבי המרציפן מלבד המים. מוסיפים את המים בהדרגה עד שנוצר גוש אחיד שנדבק. מעבירים למשטח עבודה ויוצרים ממנו כדורים סקוטר 1 ס"מ.
- מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
- מקמחים קלות משטח עבודה. מרדדים את הבצק לעובי של כ- 0.3 מ"מ. בעזרת חותכן או כוס, קורצים עיגולי בצק בקוטר 5-6 ס"מ. מניחים במרכז כדור מרציפן פיסטוק וסוגרים משלושה צדדים למשולש. מהדקים היטב את הקצוות. מעבירים לתבנית תבנית ומברישים בביצה. מפזרים בשוליים מעט פיסטוק קצוץ.
- סרטון הדרכה קצר לתהליך כולו באינסטגרם שלי!!
- לאפייה מושלמת מעבירים את התבנית למקפיא ל5 דקות. אופים כ 12-15 דקות או עד שאוזני ההמן מתייצבות.
- נשמר שבוע בקופסא אטומה במקום קריר.
טיפ ממיכל:
אפשר גם למלא במרציפן ביתי ללא תוספת מחית פיסטוק.
המרכיבים
- לבצק
- 90 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות בגודל בינוני
- 1 כוס קמח + 1 כף גדושה 170 גרם
- 1 כף גדושה שקדים טחונים (כ20 גר')
- 1 ביצה
- 2 כפיות סירופ תירס / סירופ גלוקוז / דבש
- 60 גרם אבקת סוכר
למלית
- 100 גרם שקדים טחונים
- 120 גם אבקת סוכר
- 1/3 כוס מים
- 1 כפית מיץ לימון
- 3-4 כפות מחית פיסטוק או פיסטוקים טחונים דק מומלץ בבלנדר (מחית פיסטוק אפשר לקנות בכל חנות מתמחה באפייה)
- 1 ביצה טרופה להברשה
- 2 כפות פיסטוקים קצוצים (אם רוצים)
צילום: מיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל