בלוג האוכל המומלץ michi

תפוחים ירוקים במילוי נפלא של בשר

6 סועדים

חצאי תפוחים במילוי בשר לחג

מנה מושלמת לחג שמעטרת לנו את שלוחן החג בסמלי החג.
יכולה לשמש כמנה ראשונה או עיקרית.
תפוחים ירוקים חמצמצים במילוי מתובל היטב של בשר בקר טוחן.
תפוחים ירוקים ממולאים בבשר

אופן ההכנה

  1. חוצים את התפוחים ומגלענים אותם. מרוקנים אותם בעזרת כף כך שכל מחצית תהפוך למעין קערה.
  2. שמים בסיר בינוני את שמן הזית ומחממים. מוסיפים מחצית פרוסות בצל, את הסלרי, הגזרים ועל הדפנה ומטגנים כ־2 דקות. מוסיפים 4 כוסות מים, רכז רימונים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש בינונית כ 4 דקות ומסירים מהכיריים ומתבלים במלח ולפלפל.
  3. שמים בקערה את הבשר, פירורי הלחם, צימוקים, הצנוברים, בצל מגורר , כורכום ובהרט. מוסיפים מלח ומערבבים היטב.
  4. מחממים תנור ל200 מעלות. ממלאים את חצאי התפוחים בתערובת הבשר כך שתבלוט מעט מפתח התפוח. מניחים בתבנית. יוצקים לתבנית את הרוטב ומפזרים את הירקות. מכסים בנייר כסף ואופים 25 דקות. מורידים את נייר הכסף ומשאירים לעוד 8 דקות או עד שמזהיב מעט.  מוציאים ומגישים חם.

 

המרכיבים

  • 8 תפוחים ירוקים
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל, קלוף ומגורר
  • 1 בצל חתוך לפרוסות דקות
  • 2 גזרים, קלופים ומגוררים גס
  • 2 גבעולי סלרי, פרוסים
  • 3 כפות רכז רימונים או סילאן
  • 1 עלה דפנה
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 500 גרם בשר טחון
  • 50 גרם פרורי לחם
  • 50 גרם צנוברים
  • 50 גרם צימוקים קטנים
  • 1 כף בהרט או ראס אל חנות שאוהבים
  • 1/2 כפית כורכום
  • מלח ופלפל

 

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד