בלוג האוכל המומלץ michi

תבשיל כרוב אדום מתוק בניחוח תפוחים ויין אדום

ל 5 סועדים

כרוב אדום מבושל עם תפוחים ודבש

מתכון גרמני נפלא שנותן לכרוב האדום המבושל את הטעמים המדויקים והנכונים.
יין אדום, חומץ ותפוחים יחד הופכות את הכרוב האדוםלמלך הירקות.
תבשיל בניחוח של ציפורן ועלי דפנה.
מושלם כתוספת לקדירות בבישול ארוך.
מוגש בגרמניה וצ'כיה עם צלי בקר וכופתאות.
אני כל כך אוהבת את התבשיל שאני פשוט אוכלת אותו כך או עם אורז.
סרטון הכנה כאן בעמוד!!
כרוב אדום עם תפוחים

אופן ההכנה

1. חותכים את הכרוב מלבד הליבה לפרוסות דקות. בסיר או מחבת גדולה מחממים את השמן ומטגנים את קוביות התפוחים והבצל כ 4 דקות עד שמזהיבות. מוסיפים דבש וסוכר וממשיכים לטגן עד שהסוכר מתחיל להזהיב. מוסיפים את הכרוב האדום ומערבבים. מוסיפים את היין והחומץ כל אש גדול תוך כדי ערבוב לרתיחה מלאה. מוסיפים חצי בצל עם הציפורן בתחתית הסיר ועלי דפנה. מכסים ומבשלים 30 דקות על אש נמוכה ומכוסה עד שהכרוב מתרכך לגמרי. מוציאים את הבצל החצוי ומתבלים במלח ופלפל.
2. כל בישול נוסף רק משביח את התבשיל. מומלץ להכין יום לפני הארוחה.
3. מגישים חם.

כרוב אדום עם תפוחים

המרכיבים

• 1 כרוב אדום בינוני
• 3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
• 1 בצל קלוף וחתוך לקוביות קטנות
• 2 כפות שמן זית
• 2 כפות סוכר חום
• 2 כפות דבש
• 2 כפות חומץ בן יין לבן
• 1/2 כוס יין אדום
• 1/2 בצל
• 2 עלי דפנה
• 1/2 בצל קלוף ובו נעוצות 6 יחידות ציפורן (אם רוצים)
• מלח ופלפל גרוס

צילום: נטע אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד