בלוג האוכל המומלץ michi

שקשוקה תרד

מחבת בקוטר 24 ס"מ או 3 מחבתות אישיות

שקשוקה עגבניות רוזה ותרד

שקשוקה תרד לא רק לארוחת בוקר אלא לכל ארוחה בכל שעה ביום פתרון מהיר מפתיע ומהנה.
התרד מוסיף צבעוניות, טעם ועניין למנה.
שקשוקה חלבית נפלאה, כמובן שיש גם גרסת פרווה.
חשוב להכין ככר לחם טרייה או פיתות.
מכינים במחבתות אישיות מומלץ או במחבת בקוטר 24-26 ס"מ.
שקשוקה תרד

אופן ההכנה

1. במחבת בינונית מחממים שמן זית ומטגנים את קוביות הבצל, שום , פלפל חריף, פלפל אדום וכף מהפטרוזיליה עד שמזהיבות כ 3 דקות. מוסיפים את התרד עד שמתחיל להתכווץ ולהתבשל כשתי דקות. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את העגבניות והפפריקה. מבשלים כ 5 דקות על אש בינונית עד שהנוזלים מצטמצמים מעט. מתבלים במלח ופלפל. שוברים את הביצים לתוך העגבניות בכל מקום ששוברים ביצה יוצרים מקום (מן גומה קטנה). מכסים במכסה וממשיכים לבשל על אש בינונית כ 5 דקות נוספות עד שהחלבון וחלק מהחלמון מתייצבים.
2. מתבלים מעל במלח ופלפל גרוס. מפזרים פטרוזיליה טרייה ומגישים חם.

טיפ ממיכל:

לשקשוקה פרווה פשוט מכינים ללא השמנת

המרכיבים

• 1 בצל חתוך לקוביות קטנות
• 3 שיני שום קטושות
• 1פלפל אדום חריף חתוך לפרוסות (אם רוצים פיקנטי)
• 1 פלפל אדום קטן חתוך לקוביות
• ½ ק"ג תרד טרי
• 2-3 כפות שמן זית
• ½ מיכל שמנת
• 2 כוסות עגבניות מרוסקות (400 מ"ל)
• ½ כפית פפריקה
• 7-8 ביצים
• ½ כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד