בלוג האוכל המומלץ michi

שקיות קרפ במילוי פטריות ברוטב עירית

15-20 יחידות

קרפ מלוח במילוי פטריות

מנה אלגנטית – מנת רושם, המנה חגיגית.
אחת המנות הפופלריות שלי בקייטרינג (קייטרינגחלבי) במיוחד למנה העיקרית, מוגשת עם רוטב עירית מעודן.
הקרפ הוא מתכון קלאסי צרפתי כמו שצריך (דק במיחד) במילוי פטריות צרובות על מחבת עם נגיעה של שמנת .
ההרמוניה במנה מושלמת.

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הקמח והמלח בקערת מערבל. מוסיפים את הביצים עד שנוצרת בלילה אחידה. מערבבים את המים והשמנת, מוסיפים שליש מהכמות לבלילה וטורפים היטב, עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים את שארית הנוזל ומערבבים למרקם אחיד (אם בכל זאת נשארו גושים מסננים את הבלילה).
  2. מברישים מחבת קטנה במעט שמן ומחממים על להבה בינונית. יוצקים למחבת מצקת מהבלילה ומטים כך שהבלילה תצפה את התחתית. מטגנים כדקה, הופכים את הקרפ בזהירות ומטגנים עוד 10 שניות עד שהתחתית מתייבשת.
  3. המילוי: מחממים במחבת גדולה שמן או חמאה ומטגנים את הפטריות על אש גבוה, מוסיפים מלח ופלפל וממשיכים לטגן עד שכל הנוזלים התייבשו לגמרי. מצננים כ15 דקות במקרר. מרתיחים ליטר מים ושופכים בקערה מעל העירית כדי שתתרכך. ממלאים כל יחידת קרפ במרכז בכף פטריות  גדושה, צוררים לשקית וקושרים בעזרת העירית .
  4. לרוטב: חותכים את העירית וחתיכות באורך 1 ס”מ. חממים בסיר את החמאה ומטגנים את העירית. מוסיפים שמנת ומרתיחים. מטבלים במלח ופלפל וקוצצים את הרוטב במעבד מזון או בלנדר .מסננים ומגישים חם עם הקרפ.
  5. נשמר יומיים במקרר. מומלץ לחמם במיקרוגל.

טיפ ממיכל:

כשבלילת הקרפ דלילה יותר כך הקרפ יצא דק יותר.
במידה ובמהלך טיגון הקרפים הם עבים מדי מוסיפים 2 כפות חלב לבלילה ומערבבים.

המרכיבים

לבלילה

  • 1 כוס קמח פחות כף (125 גר’)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 מיכל שמנת מתוקה או שמנת מופחתת (250 מ”ל)
  • 1/4 כוס מים (60 מ”ל)
  • 2 ביצים
  • 2 כפות שמן

למילוי

  • 1 ק”ג פטריות חתוכות לפרוסות
  • 1 כף חמאה או שמן
  • מלח ופלפל
  • 1 צרור עירית טרייה

לרוטב

  • 1 מיכל שמנת מתוקה או מופחתת (250 מ”ל)
  • 1 כף חמאה
  • 1 צרור עירית
  • מלח ופלפל לבן
צילום: דני לרנר
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד