בלוג האוכל המומלץ michi

שקיות פילו במילוי חצילים וגבינה מלוחה

כ 40 יחידות

בצק פילו במילוי נפלא של חצילים וגבינה

מנה נפלאה כפתיח לארוחה או סתם נישנוש אלגנטי בין ארוחות.
מנה המתאימה במיוחד לשולחן החג בשבועות.
בצק בפילו דק במיוחד ומגיע לרוב מגולגל ועטוף היטב (כדי לשמור על הלחות – הוא מתייבש בקלות).
ההכנה של הפילו בעצם נותנת לנו את היכולת להחליט על סוד וכמות השומן שנוסיף לבצק (לעומת בצק עלים מוכן).
עובדים עם כמה שכבות אותם מברישים במתכון שלנו בשמן זית, אבל אפשר להשתמש בכל סוג שמן שאוהבים מתאים.

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום גבוה (180 מעלות). מרפדים תבנית אפייה בנייר או לחילופין משמנים תבנית מאפינס. חותכים את החצילים לקוביות בגודל 0.5*0.5 ס”מ מפזרים כפית מלח ומניחים כ 5 דקות. מעבירים לתבנית תנור מרובעת ומברישים מעל בשמן זית. אופים כ 15 דקות או עד שהחצילים מזהיבים לגמרי. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
  2. חותכים או מפוררים את הגבינה המלוחה. מערבבים יחד חצילים גבינה ולבסוף את עלי המרווה הטריים. המילוי נשמר יומיים במקרר.
  3. מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה. מניחים את הבצק על משטח מקומח. חותכים לריבועים בגודל 5*5 ס”מ ממלאים את המרכז בכף מהמילוי. וצוררים לשקית. מעבירים לתבנית האפייה. ממשיכים עד שהמילוי או הבצק. מברישים בביצה נגמרים אופים כ 12 דקות או עד שמזהיב ומגישים חם.
  4. נשמר במקפיא חודשים ושלוש ימים במקרר. מחממים בתנור כ 8 דקות בחום בינוני.

טיפ ממיכל:

מומלץ לאחר פתיחת הבצק לכסותו במגבת מעט רוטב על מנת שהלחות בבצק תישמר.

המרכיבים

  • 1 חבילה בצק פילו (1/2 ק”ג)
  • 3 חצילים בגודל בינוני
  • 250 גר’ גבינת מלוחה (אפשר כמובן גם דלת שומן)
  • 1 ענף טימין טרי מופרד לעלים וקצוץ דק
  • ¼ כוס שמן זית (60 מ”ל)
  • ביצה טרופה להברשה
צילום: דני לרנר
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד