בלוג האוכל המומלץ michi

שקיות פילו במילוי חצילים וגבינה מלוחה

כ 40 יחידות

בצק פילו במילוי נפלא של חצילים וגבינה

מנה נפלאה כפתיח לארוחה או סתם נשנוש אלגנטי בין ארוחות.
שילוב מושלם בין בצק קרנצ'י לחצילים קלויים מומלחים עם גבינה נפלאה.
בצק הפילו דק במיוחד ומגיע לרוב מגולגל ועטוף היטב (כדי לשמור על הלחות – הוא מתייבש בקלות).
מתכונים עם בצק פילו בעצם נותנים לנו את היכולת להחליט על סוג וכמות השומן שנוסיף לבצק (לעומת בצק עלים מוכן ופריך).
עובדים עם כמה שכבות אותם מברישים במתכון שלנו בשמן זית, אבל אפשר להשתמש בכל סוג שמן שאוהבים ומתאים.
שקיות פילו תמונה במילוי חצילים וגבינה

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום גבוה (180 מעלות). מרפדים תבנית אפייה בנייר או לחילופין משמנים תבנית מאפינס. חותכים את החצילים לקוביות בגודל 1*1 ס"מ מפזרים כפית מלח, מערבבים ומניחים כ 5 דקות. מעבירים לתבנית תנור מרובעת ומברישים מעל בשמן זית. אופים כ 15 דקות או עד שהחצילים מזהיבים לגמרי. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
  2. חותכים או מפוררים את הגבינה המלוחה. מערבבים יחד חצילים גבינה ולבסוף את עלי המרווה או טימין הטריים. אגב המילוי נשמר יומיים במקרר.
  3. מרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה או משמנים תבנית מאפינס. מניחים דף בצק על משטח ומשמנים בשמן זית, מניחים כך עוד שני דפים מעל ומשמנים קלות. חותכים לריבועים בגודל 5*5 ס"מ ממלאים את המרכז בכף מהמילוי. וצוררים לשקית. מעבירים לתבנית האפייה. ממשיכים עד שהמילוי או הבצק נגמרים.  אופים כ 12-152 דקות או עד שמזהיב ומגישים חם.
  4. נשמר במקפיא חודשים ושלוש ימים במקרר. מחממים בתנור כ 8 דקות בחום בינוני.

טיפ ממיכל:

מומלץ לאחר פתיחת הבצק לכסותו במגבת מעט לחה על מנת שהלחות בבצק תישמר.
גרסת פרווה: מוסיפים עוד חציל קטן במקום הגבינה המלוחה ועוד קצת שמן זית לאפייה של החצילים ויוצא פשוט מושלם.

המרכיבים

  • 1 חבילה בצק פילו (1/2 ק"ג)
  • 3 חצילים בגודל בינוני
  • 250 גר' גבינת מלוחה (אפשר כמובן גם דלת שומן)
  • 1 ענף מרווה או טימין טרי מופרד לעלים וקצוץ דק
  • ¼ כוס שמן זית (60 מ"ל)
צילום: דני לרנר
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד