בלוג האוכל המומלץ michi

שפצ’לה ברוטב עגבניות אפויות

6-7 אורחים

שפצ'לה speatzle ברוטב עגבניות אפויות

לפני יותר מעשרים נסעתי עם בעלי לטיול קלאסי באירופה ועברנו דרך אזור כפרי באוסטריה. אכלנו בערב במסעדה של הצימר המקסים ששכרנו לאותו ערב. בעלי כמובן כמו כל ישראלי טוב בחר בספגטי אלפרדו (שהיה מאוד פופולרי באותה תקופה בארץ – בחירה נוחה וללא כל סיכון). אני כמובן מיד נגשתי למנות המקומיות שכבר הכרתי מהבית ומצאתי את האהובה עלי מכולם השפצ’לה ברוטב עשבי תיבול. המנות הגיעו לשולחן ואריק בעלי אחרי טעימה מהמנה הבינונית שלו כמובן ניסה וטעם משפצ’לה שלי ומיד החליף את הצלחות ו”התנפל” על המעדן החדש והמרענן. מאז אני בוחרת לו את המנות במסעדות ובנוסף רצנו וקנינו מכשיר לשפצ’לה כדי להכין בבית. המכשיר כבר נשבר מזמן (קניתי חדש) בנוסף מצאתי חלופה זולה וזמינה בארץ (מגש פיצה מחורר שאני מניחה מעל סיר רותח עם מים).
המנה מקורה באוסטרו הונגריה ופרושה בגרמנית “חוחית קטנה”. אולי בגלל הצורה הקנה והמוזרה שיוצאת אל הסיר ויוצרת לנו גוש בצק קטנטן מאודה שיוצר מנת אטריות עבודת יד מיוחדת במינה.

המנה קלה להכנה מלבד ההתארגנות על מגש מחורר. מובטחת לכם הצלחה ואפשרות להפתיע אורחים במנה ייחודית.
אפשר למצוא את המכשיר בחנויות מיוחדות לבישול ובאינטרנט. אני אגב מצאתי את המכשיר האחרון שלי ב”מרכז המזון” בירכא.

אופן ההכנה

1. בקערת מיקסר מערבבים יחד קמח, ביצים ומלח עד שמתקבלת תערובת אחידה ללא גושים. מוסיפים את המים בהדרגה וממשיכים לערבב במהירות נמוכה עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה.
2. מחממים בסיר גדול לפחות 2 ליטר מים. ממליחים את המים בשתי כפיות מלח. מניחים את המגש המחורר מעל או מכשיר לשפצ’לה. מניחים על המגש מצקת גדולה מהבלילה ובערת לקקן “דוחפים” את הבצק אל החורים לתוך המים. מניחים לאטריות להתבשל כדקה. מוציאים מהמים למסננת ושוטפים מעט במים קרים. אפשר להעביר לכלי אחסון ולשמור כיום במקרר לפני הגשה.
1. מחממים את התנור לחום בינוני (170מעלות). חותכים את העגבניות לשמניות. מעבירים לתבנית מרובעת ומערבבים עם שמן זית, מלח, מעט פלפל וטימין, אופים 1/2 שעה בתנור.
2. מעבירים את העגבניות כולל הרוטב למחבת גדולה. מוסיפים את השמנת ומביאים לרתיחה מוסיפים את השפצ’לה והפרמזן. מחממים יחד כ 4 דקות. מתקנים תיבול ומגישים חם.

טיפ ממיכל:

אפשר להחליף את הפרמזן בחצי גביע רייקוטה ופרסקה ולשמור 2 כפות ולהוסיף מעל לפסטה המוכנה.

המרכיבים

לבצק
• 1/2 3 כוסות קמח (500 גר’ )
• 1 כפית מלח
• 2 ביצים
• 300 מ”ל מים או מעט יותר לפי הצורך
לרוטב
• 800 גר’ עגבניות (מומלץ עגבניות)
• 1/2 כוס שמן זית
• 1 כפית גדושה מלח גס
• 2 ענפי טימין טרי
• 2/3 מיכל שמנת לבישול (170 מ”ל)
• 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת (40 גרי)
• מלח ופלפל

צילום: ליאת פז
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד