בלוג האוכל המומלץ michi

שניצל הפתעות

4-5 סועדים

שניצלפירה

התוספת כבר בפנים: שניצל עם פירה.
המנה הזו פותחה בזכות הבת הגדולה שלי, שנהגה למרוח שכבת פירה על כל ביס שניצל.
מבחינתה, אין שניצל ללא פירה.
כך נולד השניצלפירה וגילינו שמדובר במעדן.
הכי מתאים לאפייה במיוחד בזכות ציפוי הפירה ששומר על לחות פנימית של המעדן.
בואו נספור יחד את היתרונות:
1. מנה + תוספת יחד.
2. סופר עסיסי בגלל העובי.
3. יוצא מושלם במיוחד באפיה בתנור.
מודה לגמרי ששניצל זו התמכרות אצלינו בבית.
אם אתם מתלבטים – הפירה נדבק בקלות וזה עובד מעולה.
יש סרטון ממש כאן בעמוד.

אופן ההכנה

1. הפירה: שמים בסיר באת תפוחי האדמה, מוסיפים כפית מלח ויוצקים מים כך שיכסו 1 ס"מ מעל גובה תפוחי האדמה. מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה גבוהה, ללא כיסוי, עוד כ-15 דקות, עד ריכוך. מסננים.
2. מעבירים את תפוחי האדמה החמים לקערה, מוסיפים את שמן הזית ומועכים רק עד שמתקבלת מחית אחידה (מעיכת יתר תגרום לפירה להיות דביק). מוסיפים את המוסקט, מלח ופלפל ומערבבים.
3. אם צריך, חובטים בנתחי העוף כך שיהיו דקים יחסית. מתבלים במלח ובפלפל. מצמידים לכל נתח מהפירה, כך שתיווצר שכבה בעובי כ-1/2 ס"מ.
4. הציפוי: טורפים את הביצים בקערה עם החרדל והקטשופ. מפזרים את פירורי הלחם בצלחת מתאימה. טובלים את הנתחים (עם הפירה) בביצה ומעבירים לציפוי בפירורי הלחם.
5. מחממים תנור ל 220-230 מעלות.
6. בקערה קטנה מערבבים שמן עם פפריקה ומרפדים תבנית אפייה. מניחים את השניצלים ללא רווחים על תבנית משומנת בשמן פפריקה. משמנים גם מעל ומתבלים במלח ופלפל
7. אופים 14-16 דקות או עד שהשניצל זהוב ויציב. מגישים חם.

שניצל פירה

המרכיבים

• 700-600 גרם חזה עוף או פילה עוף
• מלח, פלפל שחור
• לשכבת הפירה
• 4-3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
• 3 כפות שמן זית
• 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
• לציפוי
• 2 ביצים
• 1 כפית חרדל
• 1 כף קטשופ
• 150 גרם פרורי לחם
• 1/2 כוס שמן
• 1 כף פפריקה מתוקה
• מלח ופלפל

צילום: מיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
גלילה לראש העמוד