בלוג האוכל המומלץ michi

שניצלים אפויים הכי רכים שיש

4 סועדים

שניצל אפוי כמו במחבת

שניצל אפוי בתנור עם טעם של שניצל בצלוי במחבת!
טריק קטן שהופך את המתכון להצלחה.
אצלי בבית לא הבחינו בהבדל.

מהו מרכיב הפלא ששדרג את המתכון?
כף אחת של פפריקה מתוקה !!
הוסיף באפייה את הצבע והטעם הרצויים ומונע מהשניצלונים הנפלאים מלהתייבש.
כללי ברזל לאפייה מוצלחת בתנור:
אפייה בחום גבוה
שימון משני שצידי הנתח
לא ליבש בתנור (להוציא בזמן)
מומלץ להשתמש בפילה עוף

סרטון הכנה ביוטיוב ממש כאן למטה בעמוד!!

אופן ההכנה

  1. מחממים תנור לחום גבוה (230-240  מעלות מומלץ בטורבו). מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה
  2.  מכינים צלחת עמוקה עם ביצים טרופות קלות וצלחת גדולה עם פרורי לחם וקמח מעורבבים. טובלים את רצועות העוף בביצה (אפשר את כולם יחד)  ולבסוף מעבירים לפרורי הלחם. מצפים והדקים היטב בפרורי לחם.
  3. בקערה קטנה מערבבים שמן ופפריקה. ומברישים את השניצלונים בשמן המתובל משני הצדדים.. מניחים את רצועות העוף ישרות על נייר האפייה ומתבלים במלח וקצת פלפל. מכניסים לתנור ל 12-14 דקות או עד שמזהיב.
  4. סרטון קצר של התהליך באינסטגרם
  5. מגישים חם עם רטבים.

טיפ ממיכל:

לנתחי חזה עוף דקים מומלץ להוריד את זמן האפייה ל9-12 דקות. תלוי בגודל.

שניצל בתנור הכי רך אבר

המרכיבים

  • 600-700 גר' חזה עוף פילה עוף חתוך לרצועות ברוחב 1 "מ ואורך כ 3 ס"מ
  • 2 ביצים
  • 150 גר' פרורי לחם (ממליצה על פנקו)
  • 1 כף קמח (אם רוצים)
  • 1/3 כוס שמן קנולה (70 מ"ל)
  • 1/2 1 -1 כפות  פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לבן

 

צילום: מיכל לוי אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
גלילה לראש העמוד