בלוג האוכל המומלץ michi

שיפודי קבב על מקל קינמון

13-15

קבב נפלא על מקל קינמון עם סלט עגבניות

מקל קינמון להגשה מעניינת יותר ולחיזוק הארומה הנפלאה של הקינמון שהוספנו לבשר עצמו.
אפשר כמובן גם להכין על שיפוד רגיל.
כל הטוב הזה מונח של סלט נפלא של עגבניות אפויות עם שום ועגבניות שרי טריות.
קבב על מקל קינמון ועגבניות אפויות

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל190 מעלות. מרפדים נייר אפייה בנייר. חוצים את עגבניות השרי. מחצית מהעגבניות מערבבים עם שמן זית ומעט מלח. מעבירים לתבנית, מפזרים שיני שום וטימין ואפים כ 25 דקות או עד שהעגבניות מזהיבות ומתכווצות.מוציאים מהתנור ומערבבים עם חומץ בלסמי ומצננים במקרר עד לשימוש יחד עם מיצי האפייה. מקלפים את שיני השום האפויות וקוצצים ומוסיפים לעגבניות האפויות.
2. מערבבים את הבשר עם התבלינים והחלמון בעזרת כף . מתבלים במלח ופלפל. יוצרים על קצה או מרכז השיפוד קציצה בצורה של קבב מאורך באורך כ 5 ס"מ. מהדקים היטב. מניחים את כל השיפודים ומקפיאים לכ 15 דקות. מחממים מחבת (מומלץ פסים)עם מעט שמן ומטגנים את הבשר כ 10 –12 דקות תוך כדי טיגונו מכל הצדדים או עד שהבשר מזהיב ונראה יציב. אחרי כ 2 דקות מפנים מעט מקום ומטגנים ליד השיפודים את הבצל עד שמזהיב.
3. בקערה בינונית מערבבים את העגבניות האפויות עם הטריות ושיני השום(כולל הרוב מהאפייה). מגישים את הקבבים החמים עם הסלט והבצל.
4. מומלץ להגיש עם אורז לבן.

המרכיבים

• 600 גר' בשר בקר טחון
• 1 בצל אדום חתוך לקוביות קטנות (או מגורר גס)
• ½ כפית קינמון
• ¼ כפית כמון
• ½ כוס כוסברה טרייה קצוצה (או פטרוזיליה)
• 1 חלמון
• מלח ופלפל
• 15 מקלות קינמון או שיפודי רגילי
• 2 בצלים סגולים קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות

• 1/2 ק"ג עגבניות שרי (אפשר בשני צבעים)
• 8 שיני שום על מחבת
• 1/4 כוס שמן זית
• 2 ענפי טימין
• מלח ופלפל

צילום: דני לרנר
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד