בלוג האוכל המומלץ michi

שיפודי דגים בניחוח הודי

6 סועדים

שיפודי דגים מהירים

תערובת הדגים על שיפוד היא חגיגה לאוהבי דגים.
דגים טריים מתובלים בעדינות בקארי יוצרים מנה מעודנת וטעימה.
מתכון קל ומהיר (לשפד דגים זה הכי קל בעולם).
התיבול ההודי מתחבר באופן מושלם ליוגורט.
מתפקד כמנה ראשונה ויחד עם תוספות הופך למנה עיקרית בארוחה.

שיפודי דגים בניחוח הודי

אופן ההכנה

1. חותכים את הדגים לקוביות בגודל 2×2 ס”מ. משחילים על כל שיפוד 5-4 קוביות משני סוגי הדג (למנה ראשונה 2-3 קוביות בכל שיפוד). מפזרים בנדיבות את אבקת הקארי ומתבלים במלח ופלפל .
2. מחממים שמן במחבת (אפשר מחבת פסים), מניחים את השיפודים ומטגנים 4-3 דקות מכל צד. חשוב להפוך בעדינות כדי שלא יתפרקו נשמר יומיים במקרר אפשר לחמם שוב במיקרוגל.

טיפ ממיכל:

אפשר כמובן להשתמש בסוג אחד של דג.

לאפונה
400 גרם אפונה ירוקה עדינה מוקפאת
1/4 כוס מים חמים
1 כף חמאה או שמן זית
1/4 כפית אגוז מוסקט
מלח ופלפל

ההכנה: שמים בסיר בינוני על להבה בינונית את האפונה כשהיא קפואה המים, החמאה (או שמן) והתבלינים ומבשלים כ-5 דקות, תוך ערבוב קל . מכסים ומבשלים עוד 5-7 דקות, עד שהאפונה חמה לגמרי. מתקנים תיבול ומגישים חם עם הדגים.

לדלעת האפויה: חותכים 400 גרם דלעת לקוביות בינוניות. מחממים תנור ל220 מעלות. מערבבים את קוביות הדלעת עם 1/4 כוס שמן זית, 1/2 כפית כמון, 1/4 כפית קינמון וכף סוכר חום. מתבלים במלח ופלפל ואופים כ 20 דקות או עד שמתרכך לגמרי ומזהיב.

המרכיבים

  • 400 גרם פילה סלמון, מומלץ טרי
  • 400 גרם דג לבן – מוסר או דניס
  • 1 כף אבקת קארי
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1 מכל (200 גרם) יוגורט 3% (אם רוצים)
  • מלח, פלפל

 

צילום: חיים יוסף
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד