בלוג האוכל המומלץ michi

שיפודי גבינת חלומי צבעוניים עם רוטב יוגורט

כ 10-12 שיפודים

שיפודי גבינת חלומי נפלאים

שיפודי גבינת חלומי – מנה מהירה חלבית בשיפוד!!
שנים רבות זו הייתה אחת ממנות קבלת הפנים הפופולריות בקייטרינג שלי.
אין מתחרה לגבינת חלומי חמה וירקות צבעוניים.
היו לנו פלטות שחורות חמות בעמדות קבלת הפנים שמהן היו לוקחים את השיפוד החלבי חם במידה הנכונה.
אז את המעדן הזה מכינים בבית ב10 דקות בלבד ואת פלטת הברזל במתכון מחליפה המחבת (אפשר גם מחבת פסים).
מנה מהירה טעימה במיוחד!
שיפודי גבינת חלומי

אופן ההכנה

1. הרוטב: מערבבים בקערה את כל מרכיביו. שומרים במקרר עד להגשה.
2. מחממים במחבת כף משמן הזית. מטגנים את הבצלים כשתי דקות, עד שהם מזהיבים קלות. מוסיפים בשולי המחבת את הסוכר ומחממים עד שהוא שמתחיל להשחים. מערבבים אותו עם הבצל ומוסיפים את החומץ הבלסמי. מאדים כדקה על להבה גבוהה ומסירים מהכיריים.
3. נועצים על כל שיפוד 3-2 קוביות חלומי, 2 קוביות פלפלים ובצל סגול.
4. מחממים במחבת את שמן הזית שנותר גבינה עצמה לא נדבקת….וצולים את השיפודים 3-2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מגישים חם, לצד הרוטב.

טיפ ממיכל:

אפשר כמובן לגוון בסוגי הירקות על השיפוד לפי מה שאתם אוהבים.

המרכיבים

• 2 כפות שמן זית
• 2 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לשמיניות
• 1 כף סוכר חום
• 1 כף חומץ בלסמי
• 1/2 ק"ג גבינת חלומי, חתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
• 3 פלפלים צבעונים, חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ או 6 פלפלים מיני חצויים

• לרוטב
• 2 גביעי יוגורט
• 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
• 2 שיני שום, קלופות וכתושות
• מיץ מ־1/2 לימון
• מלח, ופלפל שחור גרוס

צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד