בלוג האוכל המומלץ michi

שטולן – עוגת שמרים ארופאית

1 כיכר גדולה

עוגת שמרים עשירה חורפית - שטולן

אם לא טסנו השנה לשוקי הכריסטמס באירופה – לפחות נוכל להתנחם עם המלכה הבלתי מעורערת שלהם: עוגת שמרים אירופאית חורפית, עשירה בטעמי תבלינים, אלכוהול ופירות מסוכרים.
עוגת שמרים שאוכלים לא טרייה!
עוגת שמרים שחשוב להתחיל ולאכול אותה כמה ימים אחרי האפייה. משתבחת כל יום בטעמים.
מומלץ להכפיל בכמויות ולהכין 2 עוגות. לאכול בפרוסות קטנות. עוגה עשירה בטעמים.
שטולן - עוגת שמרים ארופאית

אופן ההכנה

1. שמים בקערה בינונית את הרום, הצימוקים, השקדים הטחונים, קליפות התפוז המסוכרות וקליפת הלימון המגוררת, ומערבבים. משהים בטמפרטורת החדר עד לשימוש. כמה דקות ועד שעה.
2. יוצקים את החלב לקערה קטנה, מוסיפים את הסוכר והשמרים, מערבבים ומניחים בצד לכ-5 דקות, עד שמתחילות להופיע בועות.
3. מעבירים את החלב לקערת המערבל עם וו הלישה מוסיפים את הקמח, הביצים, החמאה והתבלינים ולשים 2 דקות . מוסיפים את תערובת הרום והפירות ולשים כ-8 דקות. הבצק יוצא אחיד ומאוג גמיש. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים להתפחה לכ-45 דקות ועד לשעה וחצי. עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. מחממים את התנור ל-200 מעלות בתוכנית טורבו. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, לשים אותו מעט ויוצרים ממנו כיכר מוארכת באורך כ-20 ס"מ וברוחב 7-6 ס"מ. מניחים את הכיכר בתבנית, עם חריץ הקיפול כלפי מעלה, מכסים? ומניחים להתפחה 45-30 דקות, עד שבצק מכפיל את נפחו.
6. אופים 40 דקות,במידה ובמהלך האפייה הכיכר משחימה מידי – מכסים אותה ברדיד אלומיניום. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון כ-10 דקות .
7. מברישים את העוגה בחמאה המומסת וזורים עליה שכבה עבה מאוד של אבקת סוכר. עוטפים את העוגה ברדיד אלומיניום וניילון נצמד ומאחסנים במקום קריר, בטמפרטורת החדר, עד ההגשה.
8. מומלץ להתחיל לאכול אחרי יומיים- שלושה. אפשר לשמור במקום קריר ויבש עד שבועיים.

טיפ ממיכל:

טיפ: אפשר גם להכין לבד קליפות תפוז מסוכרות מהירות (שמאוד מתאימות לעוגה בגלל האפייה הנוספת): קולפים את הקליפה של תפוז גדול (החלק הכתום עם קצת מהלבן) וחותכים למקלות.
לקליפות המסוכרות: מחממים יחד בסיר קטן 1/2 כוס סוכר ו-100 מ"ל מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקליפות ומבשלים על אש בינונית כ-5 דקות. מסירים מהאש, מניחים לצינון ומעבירים, עם הנוזלים, לכלי אטום. שומרים עד שבוע בטמפרטורת החדר. מסננים לפני השימוש.

שטולן - עוגת שמרים ארופאית

המרכיבים

• 100 מ"ל רום או אלכוהול אחר שאוהבים (אפשר גם יין)
• 1/4 1 כוסות (150 גרם) צימוקים
• 1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
• 80 גרם קליפות תפוז מסוכרות כחצי כוס
• קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
• 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב
• 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
• 30 גרם שמרים טריים (או 10 גרם שמרים יבשים)
• 3 כוסות (420 גרם) קמח
• 2 ביצים L או 3 M
• 200 גרם חמאה רכה
• 2 שקיקים (20 גרם) סוכר וניל
• קורט מלח
• 1 כפית קינמון
• 1/2 כפית הל טחון
• 1/2 כפית מוסקט טחון
• לציפוי:
• חמאה מומסת 50 גר'
• אבקת סוכר 80 גרם

צילום: דני לרנר
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד