בלוג האוכל המומלץ michi

שווארמה פרגיות ביתית

4-5 סועדים

שווארמה פרגיות ביתית בפיתה

ארוחה שהיא חגיגה אצלנו בבית, שווארמה שאני מכינה במזנון קטן על השולחן במרכז המטבח עם תוספות של פיתות חמות, טחינה, חמוצים וסלט לבחירה (תלוי במשתתפים).
בשר הפרגית בטיגון על אש גבוה יחד עם תבלינים נותן לכולם אצלי בבית את ההרגשה של שווארמה גורמה ממש בבית.
מטגנת ממש ליד בצל ומערבבת בסיום, מעדן!
שווארמה פרגיות

אופן ההכנה

1. רוטב הטחינה: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיבי הרוטב ומעבדים למרקם אחיד. מתבלים במלח ובפלפל. מאחסנים במקרר עד לשימוש.
2. מחממים במחבת גדולה את השמן. מטגנים את הבצל כ־4 דקות, עד שהוא מזהיב קלות. מוסיפים את נתחי הפרגית ומטגנים כ2 דקות מוסיפים את התבלינים, מלח ופלפל, מערבבים. ממשיכים לטגן עוד כ 6-8 דקות או עד שצרוב לגמרי על אש גבוהה ומסירים מהכיריים. מגישים חם עם וטחינה ומומלץ סלט ירקות.

טיפ ממיכל:

אפשר כמובן להכין בלי הבצל למי שלא אוהב.

המרכיבים

• 6 פיתות
• 2 כפות שמן זית או קנולה
• 2 בצלים סגולים קטנים קלופים וחתוכים לפרוסות
• 1 ק"ג פרגית, פרוסה דק
• 1 כף תבלין לשווארמה (או לחילופין כפית פפריקה, 1/2 כפית כמון וחצי כפית כורכום)
• 1/2 כפית פפריקה
• מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב הטחינה
• 1/2 כוס עלי כוסברה או פטרוזיליה
• 100 מ"ל טחינה גולמית
• 1 שן שום
• מיץ מ־1/2 לימון
• 1/2 כוס מים
• מלח, פלפל שחור

צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד