בלוג האוכל המומלץ michi

ריזוטו פתיתים עם עגבניות אפויות

ל4-5 סועדים

ריזוטו לא מאורז - פתיתים צבעוני

ריזוטו מפתיע עם פתיתים!!
ריזוטו מסעדות אמיתי, שדרוג מושלם!
מנה לאוהבי ריזוטו ואוהבי פתיתים יחד.
נפלא וקטיפתי ממש כמו ריזוטו ומהיר הכנה כיאה למרכיב הבסיס הפתיתים.
מתכון שמשדרג את הפתיתים ומקל בהכנת הריזוטו.

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל180 מעלות. מחממים בסיר בינוני ליטר מים. בשלים את הפתיתים כ 5-7 דקות או עד שמתרככים (כמו פסטה) מסננים ושוטפים. מסדרים את העגבניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה מתבלים מלח, מפזרים עלי טימין ומברישים בשמן זית. אופים 15 דקות עד שמזהיב.2. בסיר בינוני מחממים מעט מהחמאה ומוסיפים את הסלרי לאחר דקה של טיגון את השמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים שעועית עדינה ופתיתים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה. מורידים את הפתיתים מהאש ומוסיפים את שארית החמאה, והפרמזן(משאירים מעט לקישוט) ומערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי. מוסיפים את העגבניות ומערבבים בעדינות. מתקנים את התיבול ומפזרים פרמזן. מגישים חם.
3. נשמר שלושה ימים במקרר מומלץ לחמם במיקרוגל.

ריזוטו פתיתים

המרכיבים

• 2 כוסות פתיתים בצורת קוסקוס
• 1 גבעול סלרי חתוך דק
• 60 גר' חמאה
• 1/3 כוס פרמזן מגורר (80-10060-70 גרם)
• 100 גר' שעועית עדינה קפואה מופשרת
• 200 גר' עגבניות שרי, אפשר בכמה צבעים
• 1 ענף טימין
• 4 כפות שמן זית
• 1/2 מיכל שמנת לבישול או שמנת מתוקה מדוללת בחלב (120 מ"ל)
• מלח ופלפל לבן

צילום: בועז לביא
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
גלילה לראש העמוד