בלוג האוכל המומלץ michi

ריבת קומקוואט וג'ינגר

כ 1 ק"ג ריבה

ריבת תפוז סיני

קומקוואט – התפוז הסיני הוא פרי הדר ננסי נפלא שאפשר בהחלט להכין ממנו ריבה נפלאה.
לא צריך לפחד מהמרירות העדינה של הקליפה שמתבשלת יחד בריבה.
טעמם של התפוזונים משתבח בבישול ארוך בסוכר.

ריבת קומקוואט

אופן ההכנה

1. חותכים את הקומקוואטים לשלושה עד 4 חלקים (תלוי בגודל הפרי) לאורכם או רוחבם. בסיר גדול מחממים יחד סוכר, קומקוואטים, 1/4 כוס מים, מיץ לימון , גרגרי הל, ג'ינג'ר . מביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על אש נמוכה כחצי שעה ועד שלוש רבעי שעה או עד שהריבה מבעבעת בועות סמיכות וצפופות. אפשר לעשות מבחן ולהכניס כף מהריבה למקפיא ל 4-5 דקות ולבחון את הסמיכות. במהלך הבדיקה כדאי להעביר את הריבה לאש הכי נמוכה שיש
2. טובלים את הצנצנות במים רותחים. מוציאים, מיבשים וממלאים בריבה. נשמרת לפחות 3 חודשים במקרר.

המרכיבים

• 1.2 ק"ג תפוזונים סינים – קומקוואט
• 1 ק"ג סוכר
• 5 תרמילי הל שלמים (אם רוצים)
• 1 שורש ג'ינג'ר מטרי מגורר
• מיץ מלימון אחד

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד