בלוג האוכל המומלץ michi

רולדת חזה עוף במילוי פירה ופרג

4 סועדים

חזה עוף במילוי פירה תפוחי אדמה ופרג

המנה המהודרת לחגיגת פורים ביתית בסטייל!
– טייק אוף כשר על הקורדון בלו הצרפתי –
מנה שלא לא תבייש גם מסעדה עילית.
הפרג מוסיף קרנצ'יות מופלאה, טעם וטקסטורה למילוי.
בונוס שמגיע עם המנה: בחרתי להגיש ולצלם אותה עם תוספת מפתיעה, ובריאה, של צ'יפס קייל אפוי.
עוף במילוי תפוחי אדמה ופרג

אופן ההכנה

1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים. מעבירים לסיר, מכסים במים ומבשלים על להבה גבוהה, עם מכסה, כ-15 דקות, עד שהם רכים לגמרי. מועכים את תפוחי האדמה עם 3-4 כפות שמן זית עד שמתקבל פירה אחיד. מוסיפים פרג, מערבבים ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מעבירים למקרר עד לשימוש.
2. מניחים את חזה העוף וחותכים לשניצלים שניצלים גדולים. מניחים את השניצלים על משטח עבודה ובעזרת פטיש לשניצלים משטחים אותם לשניצלים דקים וגדולים יותר. מכסים כל אחד מהשניצלים המשוטחים בעלי תרד, ומפזרים מעליהם 2 כפות פירה באופן אחיד. מגלגלים וסוגרים את הקצוות בעזרת קיסם .
3. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
4. מחממים במחבת שמן (שמתאימה להעברה לתנור)זית וצולים את השניצלים הממולאים כ-4 דקות מכל צד. מוסיפים יין, מביאים לרתיחה מעבירים את השניצלים הממולאים לתבנית ואופים כ-5 דקות כדי שפנים הרולדה יתבשל. מוציאים, חוצים ומגישים, מומלץ לצד צ'יפס קייל אפוי.

טיפ ממיכל:

צ'יפס קייל אפוי: מברישים את עלי הקייל השטופים בשמן זית 1/4 כוס, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-15 דקות, עד שהעלים מתקשים (כמו צ'יפס). מוציאים, ושוברים לחתיכות קטנות באורך 3 ס"מ.

המרכיבים

• 700 גרם חזה עוף שלם, או חתוך לשניצלים גדולים
• 6 תפוחי אדמה בינוניים
• 1/4 כוס (50 גרם) שמן זית
• 4 כפות (80 גרם) פרג שלם
• מלח, פלפל
• 1/4 כפית אגוז מוסקט
• 1/2 חבילה (100 גרם) תרד טרי
• 1/2 כוס (120 מ"ל) יין לבן

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד