בלוג האוכל המומלץ michi

רולדה במילוי קצפת ותותים

תבנית תנור אחת מרובעת

רולדת וניל ותותים

אוהבים תותים עם קצפת? אז זה הקינוח המושלם עבורכם!
התותים כבר כמה שבועות על המדפים ופשוט לא יכולתי להתאפק!
רולדה בשלושה מרכיבים בלבד עם טריק מופלא לגלגול נוח ומהיר.
הבצק של הרולדה אוורירי במיוחד ממש הופך את הרולדה למנה קלילה.
יחד עם תותים וקצפת זו פשוט עוגה בטעם של עוד.
מתכון שלב אחר שלב ממש עבורכם.

רולדה במילוי קצפת ותותים

אופן ההכנה

1. לרולדה: מחממים את התנור לחום בינוני – גבוה (175 מעלות). מצפים תבנית אפייה בנייר אפייה.
2. לקערת מיקסר מכניסים את הביצים והסוכר ומקציפים 10 דקות על מהירות גבוה עד שהקצף יציב ובהיר. מוסיפים לקערה קמח מנופה ומקפלים בזהירות עד שכל הבלילה מתערבבת ונשארת ללא גושים.
3. מורחים את הבלילה בעופן אחיד על גבי נייר האפייה שמצפה את התבנית ואופים כ 12-15 דקות או עד שהבצק מזהיב מעט. מכינים מראש נייר אפייה ומפזרים מעליו אבקת סוכר באופן אחיד. מוציאים מהתנור משהים כ2 שתי דקות והופכים את הבצק האפוי אל הנייר עם אבקת הסוכר. מקלפים בזהירות את הנייר בבסיס הבצק ומגלגלים לרולדה בעזרת הנייר החדש. בגלגול מתבצע שהבצק חמים וכך הבצק מתאים את עצמו לגילגול נוסף על מילוי. משהים את הבצק מגולגל עד לשימוש.
4. למילוי: מערבבים את התותים עם הסוכר. בקערת מיקסר מקציפים במהירות גבוה את השמנת המתוקה עם אבקת הפודינג אינסטנט עד שנוצרת קצפת יציבה כ 3 דקות. מסננים את התותים מהמיצים.
5. להרכבה: פותחים את בצק הרולדה וחותחים מעט שולים שהתקשו מיד לאורך בצורה סימטרית. מורחים על שני שליש מהבצק את ההקצפת ומפזרים על מחצית מהמילוי את התותים. מתחילים לגלגל את הרולדה מהצד הרחב והמרוח במילוי עד שנוצרת הרולדה. מעבירים לצלחת הגשה. מגישים מיד או מעבירים לקירור. נשמר יומיים בקירור.

טיפ ממיכל:

כמובן שאפשר להחליף את התותים בכל פרי שאוהבים וגם לצרף יחד 2 סוגים.

רולדה במילוי קצפת ותותים

המרכיבים

לרולדה
• 4 ביצים
• 100 גר' סוכר (חצי כוס)
• 100 גר' קמח (3/4 כוס)
• לנייר האפייה: 50 גר' אבקת סוכר (1/4 כוס)

למילוי
• 1 מיכל שמנת מתוקה
• 1 כף גדושה אינסטנט וניל
• 250 גר' תותים חתוכים לפרוסות דקות
• 1 שקית סוכר וניל

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד