בלוג האוכל המומלץ michi

קרפ ברוטב תפוזים קלאסי

10-12 יחידות במחבת 20-22

קרפ סוזט

מי לא אוהב קרפ ?
במיוחד עם נוטלה, הכי פופלרי!
מתכון לשבת בבוקר קרפ דק במיוחד עם רוטב תפוזים קלאסי – קרפ סוזט.
מי שאוהב נוטלה יכול להשאיר חלק מהקרפים ולמרוח כמובן בנוטלה (דבש, סילאן ומייפלן).
גרסה טבעונית לקרפים בסוף המתכון!!!
קרפ ברוטב תפוזים

אופן ההכנה

1. לקרפים: בקערת מיקסר עם וו הקצפה מערבבים קמח, סוכר ומלח יחד עם הביצים בהקצפה במהירות בינונית. מוסיפים בהדרגה חלב (בהתחלה ממש מעט כדי לפתוח את הקמח ושלא יווצרו גושים. במידה ויש גושים פשוט מסננים את הבלילה.
2. מחממים מחבת קוטר 20-22 ס”מ מרססים בתרסיס שמן ומנגבים מעט בנייר סופג (צריך לשמן רק בפעם הראשונה).
3. יוצקים 1/2 מצקת מהבלילה ומטים את המחבת כך שתמלא את כולה מטגנים על להבה בינונית כ-2 דקות, עד מתייצב (לא צריך להפוך!) והופכים לצלחת. מכינים כך את כל הבלילה. ועורמים את הקרפים אחד על השני .
4. לרוטב: מחממים את מיץ התפוזים במיקרוגל כדקה.מחממים במחבת גדולה על להבה גדולה את הסוכר החום עד שהוא מתחיל להתקרמל בקצוות . מוסיפים את מיץ התפוזים והקוניאק החם (כדי למנוע גושים)ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-2-3 דקות על להבה בינונית, עד שכל גושי הסוכר נמסים. מקפלים את הקרפים לארבע (לחצי, ואז שוב לחצי ) ומניחים במחבת (אפשר להשיר חלק מהקרפים למילויים אחרים). מבשלים כדקה ומגישים כך לשולחן.

טיפ ממיכל:

לקרפים בגרסה טבעונית (לכ 16-18 יחידות)
1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
1 כף (10 גרם) קורנפלור
2 שקיקים (20 גרם) סוכר וניל
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
4 כפות שמן קוקוס מומס / שמן צמחי אחר
1/2 2 כוסות (600 מ”ל) חלב סויה
לטיגון: ספריי שמן
1. הקרפים: מערבבים את כל מרכיביהם לבלילה דלילה ואחידה. מכסים ומאחסנים במקרר שעה לפחות (עד לילה).
2. מחממים מחבת קוטר 20-22 ס”מ מרססים בתרסיס שמן ומנגבים מעט בנייר סופג (צריך לשמן רק בפעם הראשונה).
3. יוצקים 1/2 מצקת מהבלילה כן מטגנים על להבה בינונית כ-2 דקות, עד מתייצב (לא צריך להפוך!) והופכים לצלחת. מכינים כך את כל הבלילה.

המרכיבים

לקרפים
• 1 כוס קמח 140 גרם קמח
• 1/4 כוס סוכר 50 גרם
• קורט מלח
• 2 ביצים
• 1/4 1 כוסות חלב
• לטיגון: ספריי שמן או מעט שמן
• לרוטב
• מיץ מ-2 תפוזים
• 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר, דמררה
• 2 כפות קוניאק או ברנדי (אם רוצים)

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד