בלוג האוכל המומלץ michi

קרפ במילוי תרד וגבינת עיזים

מחבת 22-24
9-10 יחדות

קרפ מגולגל במילוי תרד וגבינות

רעיון מיוחד למנת רושם לארוחת בוקר/ בראנץ מפנקת.
קרפ במילוי תרד מאודה וגבינות.
פינוק מלוח בקרפ צרפתי.

אופן ההכנה

1. לקרפים: מערבבים את הקמח והמלח בקערת מערבל. מוסיפים את הביצים וטורפים עד שנוצרת בלילה אחידה כשלוש דקות. מוסיפים שליש מכמות החלב לבלילה וטורפים היטב, עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים את שארית החלב ומערבבים למרקם אחיד. מעבירים את הבלילה דרך מסננת כדי להוציא גם את הגושים הקטנטנים.
2. מברישים מחבת קטנה במעט חמאה או ספרי שמן (הכי נוח) ומחממים על להבה בינונית. יוצקים למחבת מצקת מהבלילה ומטים כך שהבלילה תצפה את התחתית. מטגנים כדקה או שתים עד שהבצק מתייבש והופכים לצלחת.
3. למילוי: מחממים כף שמן במחבת , קוצצים מעט את התרד ומעבירים למחבת, מטגנים קלות עד שהתרד מתבשל ולא מעבר. מוסיפים 2-3 שמנת ומורידים מהאש. מתבלים במלח ופלפל.
4. בסיר קטן מחממים שמנת לבישול עם פרמזן ומוצרלה עד שהמוצרלה נמסה והנוזל הצטמצם מעט 2-3 דקות על אש בינונית. מורידים מהאש ומתבלים באגוז מוסקט , מלח ופלפל.
5. מחממים תנור לחום בינוני גבוה 190 מעלות. משמנים כלי חסין חום בחמאה. ממלאים כל קרפ בשתי כפות תרד , 2-3 פרוסת גבינת עיזים . מפזרים את גבינת העיזים מעל לתרד ומגלגלים. מסדרים בכלי ויוצקים מעל את רוטב הגבינה. אופים כ 15 דקות או עד שמזהיב מעט.

המרכיבים

לקרפ
• 1 כוס קמח (140 גרם)
• ¼ כפית מלח
• 2 ביצים
• 1/2 1 כוסות חלב (360 מ”ל)
• 1 כף חמאה או ספרי שמן להברשת המחבת
למילוי
• 1 ק”ג תרד או עלי תרד מיני טריים או 1 חבילת תרד קפוא מופשר ומסונן היטב
• 1 מיכל שמנת לבישול
• 1 חבילה גבינת עיזים בגלילה חתוכה לפרוסות דקות (200 גר’)
• 50 גרם פרמזן מגורר
• 50 גרם גבינת מוצרלה או גבינה צהובה מגוררת
• 1/4 כפית אגוז מוסקט
• מלח ופלפל

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד