בלוג האוכל המומלץ michi

קרם שניט מיוחד לחג

תבנית 24 קפיצית או "רינג"

קרם שניט עגול

אחד הקינוחים האהובים, הטעימים והמרשימים שיש !
השאלה ששאלתי את עצמי היא …למה קרם שנטי צריך להיות מלבני?
הוא הרבה יותר פשוט להרכבה ואחסון שמרכיבים אותו בתבנית קפיצית עגולה.
הקרם שניט ממולא בקרם דיפלומט בשפה המקצועית שהוא קרם פטיסייר רגיל מסרתי שמערבבים בעדינות עם שמנת מוקצפת לקבלת מרקם אוורירי ומושלם (קיצור דרך בסוף המתכון כמובן)
קרם שניט עגול

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מרדדים מלבן בגודל מעט גדול מקוטר ה 24 של התבנית. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר האפייה מניחים מעל עוד נייר ומניחים מעל תבנית נוספת מתאימה. אופים כ 10 דקות. מורידים את התבנית העליונה וממשיכים לאפות עוד 3 דקות או עד שמזהיב. מצננים בטמפרטורת החדר. חוזרים על התהליך עוד פעמיים.
2. מחממים את החלב יחד עם מקל וניל (למשתמשים בתמצית מוסיפים אותה כשהקרם יורד מהאש) בסיר בינוני. במקביל, מקציפים בקערה בינונית את החלמונים והסוכר כ-20 שניות. מוסיפים את הקורנפלור והקמח ומערבבים היטב. כשהחלב מגיע לסף רתיחה, יוצקים מחצית מהכמות לתערובת החלמונים, תוך טריפה מתמדת כדי למנוע את בישול החלמונים.
3. מחזירים את התערובת לסיר עם יתרת החלב. מערבבים היטב ומבשלים על אש נמוכה, תוך ערבול קל בעזרת מיקסר יד, עד שהתערובת מסמיכה ואין בה גושים. אם בכל זאת נוצרו גושים, מגבירים את מהירות ומערבבים היטב.
4. מסירים מהאש ומוסיפים והחמאה. מערבבים היטב ומעבירים לכלי אחסון. מכסים בניילון נצמד על הקרם כדי שלא ייוצר קרם. מצננים במקרר חצי שעה לפחות.
5. בקערת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה במהירות גבוה עד שמתקבלת קצפת יציבה. מקציפים קלות את הקרם ששהה במקרר (בעזרת מטרפה). מקפלים לתוך קרם הפטיסייר את השמנת בעדינות עד שנוצר קרם אוורירי אחיד. מחזירים למקרר .
6. קורצים מהבצק 3 בסיסים בקוטר 24 ס”מ (בעזרת החלק העגול של התבנית הקפיצית או הרינג). מניחים בסיס אחד בתחתית התבנית וממלאים בחצי מהמוס . מניחים עוד בסיס וממלאים בשארית המוס. מחזירים למקרר.
7. מסננים מעל לבסיס האחרון שכבה עבה של אבקת סוכר. בעזרת שיפוד מתכת שמחממים על אש (כמו להבת גז). מניחים על אבקת הסוכר ל20 שניות ויוצרים קו של סוכר נמס – קרמל בצבע חום. יוצרים צורת שתי וערב או משאירים רק עם אבקת סוכר. מניחים בסיס זה אחרון. מצננים לפחות עוד שעה במקרר. מגישים באותו היום קר.

טיפ ממיכל:

קיצור דרך
במקום קרם הדיפלומט (פטיסיה עם קצפת) המילוי אפשר להקציף 2 מיכלים שמנת ו300 מ”ל חלב עם 2 חבילות איסטנט וניל וזה יחליף לגמרי את קרם הדיפלומט.

המרכיבים

• 1/2 ק”ג בצק עלים מופשר

• לקרם פטיסייר
• 500 מ”ל חלב
• 5 חלמונים
• 2/3 כוס (120 גרם) סוכר
• 3 כפות (25 גרם) קורנפלור (עמילן תירס)
• 2 כפות (20 גרם) קמח
• 1 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל משובחת
• 1 כף (15 גרם) חמאה

• 2 מכלים של שמנת מתוקה (1/2 ליטר שמנת)

• 100 גר’ אבקת סוכר

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד