בלוג האוכל המומלץ michi

קרם פטיסייר

ל750 מ"ל קרם

קרם וניל צרפתי - קרם פטיסייר

5 טיפים להצלחה בהכנת קרם פטיסייר מופלא ומושלם:
אתם לא לבד – סרטון הדרכה מלא ממש כאן בעמוד!

• איכותית הווניל בקרם קובעת את טעמו הסופי.
• מקציפים חלמונים וסוכר עם מטרפה לפחות דקה עד שמבהיר.
• כשמסמיכים את הקרם חשוב ממש לערבב בשולי הסיר שלא יישרף ולערבב כל הזמן כדי למנוע היווצרות גושים.
• חשוב להוסיף בסוף חמאה לקבלת טעם קטיפתי וברק בקרם.
• כשמעבירים לצינון להניח ניילון ממש על פני הקרם כדי למנוע היווצרות קרום.

שימו לב ממש בסוף המתכון תוספת לקרם שהוא ממש נגזרת של הפטיסייר הדיפלומט.
הדיפלומט הוא מוס וניל על בסיס פטיסייר הכי טעים שיש!

אופן ההכנה

  1. בסיר בינוני מחממים יחד חלב  ומקל וניל חצוי (בשימוש בתמצית מוסיפים רק אחרי שמסיימים לבשל) על אש קטנה. בקערה בינונית מערבבים חלמונים וסוכר עד שמבהירים מעט כדקה ומוסיפים קמח וקורנפלור ממשיכים לערבב עד שהכול מתערבב לגמרי. מרתיחים את החלב ומעבירים חצית ממנו לקערת הביצים. מערבבים עד שהכול נמס ומחזירים לסיר. תוך כדי ערבוב במטרפה (כדי למנוע היווצרות גושים). הבלילה מסמיכה ובמקביל חשוב להביא לרתיחה. מורידים מהאש ומוסיפים חמאה ומערבבים. מעברים לכלי אחסון (מומלץ להניח ניילון נצמד ממש מעל לקרם). מצננים לפחות שעה  במקרר לפני השימוש.

טיפ ממיכל:

לקרם לדיפלומט/מוס וניל מופלא (בזמן שאני למדתי בפריס זה נקרא קרם קולה):
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה.
1 שקית סוכר וניל

מקציפים שמנת וסוכר לקצפה יציבה במיקסר עם וו הקצפה. מוציאים את קרם הפטיסייר המצונן מהמקרר מקציפים מעט בעזרת הטרפה ומקפלים לתוכו את השמנת המוקצפת עד לקבלת מוס אחיד.

מעט אוורירי יותר מהפטיסייר ומשמש למילוי אקלרים, פחזניות, טארטים, קרם שניט וקינוחי כוסות.

המרכיבים

  • 2 כוסות חלב (480 מ"ל)
  • 1/2 מקל וניל (או תמצית וניל משובחת)
  • 5 חלמונים
  • 1/2 כוס + 2 כפות / 120 גר' סוכר
  • 30 גרם קורנפלור (3 כפות)
  • 15 גרם קמח (1 כף גדושה)
  • 20 גר' חמאה
צילום: נטע אלחלל
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד