בלוג האוכל המומלץ michi

קרוקטים במילוי מוצרלה

20 יחידות

חטיף תפוחי אדמה מטוגן במילוי מוצרלה

קלאסיקה ואולי אפילו רטרו מעודכן. זוהי מנה שמימית למי שאוהב תפוחי אדמה (פירה עדין) מטוגנים וגבינה חמה ובעצם מי לא אוהב? חטיף נפלא לפני הארוחה או תוספת מושקעת במיוחד. זהו הלהיט בכל אירוח חלבי. אפשר לטגן עד כשלוש שעות לפני שהאורחים (משהים מכוסה במקרר) מגיעים ולחמם שוב כ 12 דקות בחום של 170 מעלות בסמוך לאירוח. החימום יחזיר לגמרי את ה “קרנץ” הנפלא של הטיגון.

אופן ההכנה

  1. קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לרבעים. בסיר מלא במים מרתיחים עד שהתפוחי האדמה מתרככים לגמרי. מסננים היטב ומעבירים לקערה ממחים אותם בעזרת מכשיר ידני (לא  לטחון במעבד מזון) תוך כדי ערבוב של השמנת . מתבלים במלח, אגוז מוסקט ופלפל. מצננים בטמפרטורת החדר.
  2. מחממים סיר שמן לטיגון לחום בינוני גבוה 180 מעלות. חותכים מהמוצרלה  מלבנים קטנים באורך ¾ ס”מ . יוצרים סביב פיסת הגבינה כיסוי הדוק של פירה, כך שנוצר גליל מאורך שעוטף את גבינת המוצרלה. מערבבים פרורי לחם ושומשום שחור טובלים בביצה ואח”כ בפרורי . מטגנים כ 3 דקות או עד שהקרוקטים מזהיבים.
  3. מגישים מיד חם.
  4. אפשר להקפיא את הקרוקטים לפני שלב הטיגון ל3 שבועות. במידה ומטגנים אותם קפואים מטגנים כ 5 דקות ומתחילים בחום נמוך יותר.

המרכיבים

  • 6 תפוחי אדמה בנונים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה או מופחתת (250 מ”ל)
  • 200 גר’ גבינת מוצרלה
  • ½ כפית אגוז מוסקט
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 כוס פרורי לחם
  • ½ כוס שומשום שחור
צילום: דני לרנר
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד