בלוג האוכל המומלץ michi

קציצות דגים ברוטב חריימה

4-5 סועדים

קציצות דגים ברוטב פיקנטי

שילוב מושלם בין הטעמים הפיקנטיים של רוטב החריימה לקציצות העדינות של הדג.
אפשר לגמרי להשתמש בשני סוגי דגים, מומלץ להשתמש בדג טרי.
דג קצוץ ידנית על מנת לשמר את הטעמים הנפלאים של הדג.
מתבשילי הדגים שכל חימום נוסף רק מוסיף טעם ועומק לרוטב.
קציצות דגים ברוטב חריימה

אופן ההכנה

1. משרים את הלחם כשתי דקות בקערת מים. מוציאים וסוחטים את המים שנספגו. חותכים את הדג והלחם לפיסות קצוצות דק ידנית. מוסיפים מחצית מהכוסברה כף שמן זית. מתבלים החצי כפית מלח ורבע כפית פלפל ויוצרים קציצות בקוטר כ 3 ס"מ.
2. במחבת גדולה מחממים 3 כפות שמן זית. צולים את הפלפלים כשתי דקות, מוסיפים את השום, הפפריקה וממשיכים לצלות כדקה. מוסיפים רבעי עגבניות , 1/2 כוס מים, רסק עגבניות ורוטב עגבניות ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 10 דקות על אש בינונית. מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את קציצות הדגים ומבשלים על אש בינונית כ 12 דקות. מקשטים בכוסברה שנותרה ומגישים חם.
3. מומלץ להגיש עם חלה טרייה. נשמר שלושה ימים במקרר ומשתבח בחימום נוסף.

טיפ ממיכל:

לרגישים לגלוטן – אפשר להכין את הקציצות ללא פרוסת הלחם – אין צורך בביצה. מכינים באותה הטכניקה רק ללא הלחם.

המרכיבים

• 800 גרם פילה דג טרי (אפשר לשלב שני סוגים למשל: סלמון ודניס יחד)
• 1 פיסת לחם או חלה ללא קרום
• 3 כפות שמן זית
• 1פלפל אדום חתוך לרצועות
• 1 פלפל צהוב חתןך לפרוסות
• 1פלפל חריף אדום חתוך לפרוסות דקות
• 8 שיני שום קלופות חתוכות לפרוסות
• ½ 1 כוסות עגבניות קלופות מרוסקות
• 1 עגבנייה טרייה חתוכה לשמיניות
• ½ כפית פפריקה חריפה
• 2 כפיות פפריקה מתוקה
• 1 כף גדושה רסק עגבניות
• מלח ופלפל
• 3 כפות כוסברה טרייה קצוצה

צילום: חיים יוסף
סטיילינג: נועה קנריק
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד