בלוג האוכל המומלץ michi

קנלוני חצילים במילוי גבינות

תבנית חסינת חום מלבנית בינונית או תבנית אינגליש קייק ארוכה

חצילים מגולגלים במילוי גבינות

מתכון שמעלה על הנס את טעמם של החצילים והעגבניות ומגוון לנו את שולחן החג.
החציל הצרוב משמש כגלימה אלגנטית לגבינות המותכות.
דרך נפלאה ופשוטה למלאה חצילים בגבינות.
טעמה דומה מאוד למנה האיטלקית "פרמיג'אנה די מלנזנה" עם הגשה משודרגת.
מנה צבעונית שמדגישה את טעמם הנפלא של הגבינות. שילוב.
מושלם לחג!
קנלוני חצילים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום גבוהה 200 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה. חותכים את החצילים לפרוסות דקות וארוכות (אפשר להיעזר במכשיר חיתוך – מנדולינה). מסדרים את הפרוסות על התבניות ומתבלים במלח ומברישים בשמן זית משני הצדדים. אופים בתנור 8-10 דקות או עד שמזהיב. משהים בטמפרטורת החדר. משירים תנור חם
2. לרוטב במעבד מזון או בלנדר טוחנים יחד עגבניות מרוסקות , רסק עגבניות, בזיליקום ושמן זית וטוחנים יחד כדקה עד שהרוטב אחיד.
3. בקערה קטנה מערבבים מרסקפונה, חצי מוצרלה, וגבינה קשה. מוסיפים אגוז מוסקט ומתבלים במלח ופלפל. מניחים פרוסת חציל ובצד אחד שלה מניחים כף מילוי ומגלגלים באופן הדוק.
4. מרפדים את התבנית ברוטב ומניחים מעל את קנלוני החצילים כשהפתח כלפי מעלה. מפזרים מעל מוצרלה. אופים כ 12-15 או עד שמזהיב.
5. נשמר 3 ימים מחממים בתנור על חום בינוני או במיקרוגל.

המרכיבים

• 2 חצילים בינונים ארוכים וצרים
• 1/3 כוס שמן זית
• 100 גר' גבינת מרסקפונה או גבינת שמנת
• 120 גר' גבינת מוצרלה מגוררת
• 100 גר' גבינה קשה מגוררת (פרמזן /קצ'וטה /קשקבל)
• 200 מ"ל עגבניות מרוסקות מקופסא
• 1/2 כפית אגוז מוסקט
• 1 כף רסק עגבניות
• 2 כפות שמן זית
• 2 ענפים בזיליקום מופרדים לעלים
• מלח ופלפל

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד