בלוג האוכל המומלץ michi

קנלוני במילוי תרד וגבינה מלוחה

תבנית חסינת חום בגודל בינוני או 4 תבניות אישיות
4-5 סועדים

קנלוני במילוי תרד נפלא עם רוטב רוזה

מנת פסטה מושלמת.
זו הפסטה המושלמת לבישול/ אפייה בתוך הרוטב.
מילוי טעים ומאוזן במיוחד הודות לגבינה המלוחה ולתרד. יחד עם רוטב רוזה עדין לצידה.
פסטה אפויה מושלמת לאירוח ולפינוק ביתי !
קנלוני תרד וגבינה מלוחה

אופן ההכנה

1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. לבשמל: בסיר קטן ממיסים חמאה ומוסיפים קמח. מחממים יחד תוך כדי ערבוב כדקה. מוסיפים , חלב ומביאים לרתיחה תוך כדי הקצפה קלה (כדי למנוע גושים). מורידים מהאש.
3. בקערה בינונית מערבבים יחד בשמל, תרד וגבינה מלוחה. מתבלים במלח ,פלפל ואגוז מוסקט.
4. לרוטב: בסיר בינוני מחממים שמן זית ומטגנים את השום והאורגנו כדקה מוסיפים רוטב עגבניות ושמנת ומביאים לרתיחה. מבשלים 5 דקות על אש קטנה ומתבלים במלח ופלפל
5. למילוי הקנלוני: . ממלאים שקית זילוף במילוי התרד. מזלפים לכל גליל את הרוטב (אפשר למלא גם בעזרת כפית). מסדרים את גלילי הקנלוני בשכיבה בתבנית אפייה . יוצקים מעל את הרוטב. מפזרים מוצרלה ואופים כ 15 דקות מכוסה בנייר כסף ועוד 10 דקות ללא כיסוי או עד שהקנלוני מזהיב מעט.
6. מגישים חם.

המרכיבים

• 200 גרם קנלוני

• 200 גר' תרד קפוא טחון מופשר מסונן או תרד טרי חתוך מעט ומאודה במחבת חמה (כ 3-4 דקות)

לבשמל
• 70 גר' קמח 1/2 כוס קמח
• 60 גר' חמאה
• 11/2 כוסות חלב
• 1/2 כפית אגוז מוסקט
• 100 גר' גבינה מלוחה מפוררת

לרוטב
• 2 כפות שמן זית
• 2 שיני שום כתשות
• 1 כפית אורגנו טרי
• 1מיכל עגבניות מרוסקות
• 1/2 מיכל שמנת 32% או שמנת לבישול
• מלח ופלפל

לקישוט
• 50 גר' מוצרלה מגוררת (אם רוצים)

• מלח ופלפל

צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד