בלוג האוכל המומלץ michi

קנלוני במילוי גבינה וכרובית

לתבנית פירקס בגודל בינוני ל 4 סועדים

קנלוני אפוי במילוי כרובית וגבינות

עלי הלזניה והקנלוני שלא זקוקים לבישול מקדים עשו אצלי מהפך במטבח והפכו מנות אלו לשבועיות בתפריט המשפחתי.

מנה צמחונית – חלבית נפלאה.

מוכרחה להודות שבעזרת המנה הזו לימדתי את ילדי לאכול כרובית.

שילוב של בשמל וכרובית יוצר ארוחה מעודנת.

אופן ההכנה

  1. בסיר בינוני מחממים כליטר מים עד לרתיחה. מוסיפים כפית מלח ומבשלים את פרחי הכרובית כשתי דקות או עד שהפרחים מתרככים. מסננים את הפרחים וחותכים אותם מעט לפרחים קטנים יותר. מניחים בטמפרטורת החדר עד לשימוש.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מחממים סיר גדול מלא במים וכפית מלח.  מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על האריזה.
  3. לבשמל: בסיר קטן ממיסים חמאה ומוסיפים קמח. מחממים יחד תוך כדי ערבוב כדקה. מוסיפים , חלב ומביאים לרתיחה תוך כדי הקצפה קלה (כדי למנוע גושים). מורידים מהאש. מוסיפים את הגבינה. מוסיפים לבשמל את הכרובית ומערבבים קלות. מתבלים במלח ,פלפל ואגוז מוסקט.
  4. לרוטב: במעבד מזון טוחנים יחד עגבניות, בזיליקום, שמן זית ושום. מתבלים במלח ופלפל ומניחים בטמפרטורת החדר.
  5. משמנים את תבנית האפייה יוצקים מעל את הרוטב.  ממלאים  את הקנלוני בבשמל והכרובית (מומלץ בעזרת שקית זילוף או כפית) . מניחים את הקנלוני בתבנית  . מפזרים  פרמזן  ואופים כ 15-20 דקות או עד שהקנלוני מזהיב מעט.
  6. מגישים חם.

טיפ ממיכל:

נשמר כיומיים במקרר, מומלץ לחמם שוב במיקרוגל.

המרכיבים

  • 1 חבילה קנלוני  (250 גר’)
  • 1 ראש כרובית מופרד לפרחים

לבשמל

  • 100 גר’ קמח 3/4 כוס קמח
  • 80 גר’ חמאה
  • 2 מיכלים שמנת מופחתת או 2 כוסות חלב
  • 100 גר’ גבינה צהובה מגוררת או מוצרלה מגוררת
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט

לרוטב

  • 1 כוס עגבניות קלופות מקופסא (240 מ”ל)
  • 1 ענף בזיליקום טרי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום
  • מלח ופלפל

לקישוט

  • 50 גר’  פרמזן מגורר (אם רוצים)

מלח ופלפל

צילום: דני לרנר
סטיילינג: מיכל לוי אלחלל
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד