בלוג האוכל המומלץ michi

קלפוטי אפרסקים

תבנית 20*20

קלפוטי - מאפה צרפתי

מנה אחרונה מהירה במיוחד וטעימה בטרוף.
אני מכינה אותה כשאני רוצה להרשים ואין לי זמן בכלל!!
מומלץ להגיש חם עם גלידת וניל משובחת.
קלפוטי – בצרפתית, “מעדן ממולא” – הוא קינוח מסורתי, קיצי וקליל להפליא של פירות אפויים בבלילה מתוקה. את האפרסקים ניתן להמיר כמובן בנקטרינות.
הקלפוטי הקלאסי אפוי עם דובדנים (כבר עברנו את העונה) והולך מעולה עם תאנים!!!

אופן ההכנה

1. שמים במחבת בינונית את המים, הסוכר והלימון, מערבבים ומרתיחים על אש בינונית. מניחים את האפרסקים עם הצד של הגלעין כלפי מטה, מכסים ומבשלים כ-3 דקות עד שמעט מתבשלים.
2. מחממים תנור ל 180 מעלות
3. שמים בקערת המערבל את הביצים, הסוכר והמלח ומקציפים כ-2 דקות, עד שהביצים מבהירות מעט. מוסיפים את החלב, השמנת, הווניל הליקר או הברנדי ומערבלים לקרם אחיד. מוסיפים את
הקמח ומערבלים לבלילה אחידה.
4. מסדרים את הפירות בכלי, כשהצד של הגלעין כלפי מעלה, ויוצקים מעליהם את הבלילה.
5. אופים 30-35 דקות, עד שהבלילה מזהיבה. מגישים חם.

המרכיבים

• 500 גרם אפרסקים/ נקטרינות טריים, חצויים או חתוכים לרבעים במידה והם גדולים
• 60 מ”ל מים 1/4 כוס
• 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
• 1 כף מיץ לימון
• לבלילה
• 4 ביצים
• 1/2 כוס + 2 כפות (120 גרם) סוכר
• קורט מלח
• 100 מ”ל חלב
• 150 מ”ל שמנת
• 1 כפית תמצית וניל
• 1/4 כוס (60 מ”ל) ליקר /ברנדי
• 2 כפות (20 גרם) קמח

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד