בלוג האוכל המומלץ michi

קיש תרד טבעוני בעיטור שומשום

15-20 יחידות

מיני קישים במילוי תרד טבעוניים

מיני קיש טבעוני מופלא.
מנה טבעונית ללא פשרות – פשוט מופלאה וארומטית.
עם השנים בענף המזון הדרישה למוצרים טבעונים עלתה משנה לשנה.
בכל אירוע שהשתתפנו היה צורך במנות טבעוניות משובחות ומעניינות.
במטבח המקצועי שלי תמיד עבדתי על פיתוח מנות נפלאות שהן גם טבעוניות!
קיש התרד הטבעוני אהוב עלי במיוחד בגלל השילוב של בצק פריך במיוחד קצת בדומה לקרקר קריספי ומילוי נפלא עם בשמל עם בסיס של ציר ירקות מהיר.
מנה טבעונית שמתאימה לכל ארוחה ואירוח ובמקרה הוא גם טבעוני.
קיש תרד טבעוני

אופן ההכנה

1. לבצק: במעבד מזון מעבדים יחד את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד. במידה והבצק לח מידי מוסיפים מעט קמח. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לפחות לשעה מנוחה.
2. לציר ירקות מהיר: בסיר בינוני מחממים כ2/3 ליטר מים עם פטריות חצויות , פטרוזיליה וסלרי ומביאים לרתיחה. משבשלים 20 דקות על רתיחה קלה. מורידים מהאש ומסננים.
3. בשמל טבעוני: בסיר קטן מחממים שמן זית ומוסיפים לו קמח ומערבבים היטב כדקה. מוסיפים לרביכה כשתי כוסות מהציר מערבבים עם מקציף ידני עד שהנוזל מסמיך. מתבלים במלח ופלפל ומורידים מהאש.
4. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות. משמנים שתי תבניות שקעים על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי 0.3 מ"מ וקורצים עיגולים התואמים את השקעים בתבנית מעבירים לשקעים ומהדקים היטב לדפנות. מערבבים את התרד עם הבשמל וממלאים כל קיש ב1-2 כפות גדושות תרד ומעטרים בשומשום ומעבירים לתנור ל 15-20 דקות או עד שהבצק מזהיב. מצננים כ 2 דקות ומוציאים מהתבנית. מומלץ להגיש חם.

המרכיבים

לבצק

  • 1/2 1 כוסות קמח (200 גר')
  • 1 כוס קמח תפוחי אדמה (100 גר')
  • 1/2 כוס שמן קנולה ( 100 מ"ל)
  • 1 כוס מים רותחים (200 מ"ל)
  • 1 כף חומץ
  • 10 גר' מלח

למילוי

  • 5 פטריות חצויות או 3 פטריות שיטקי/ פרוצ'יני מיובשות
  • שורש פטרוזיליה קלוף וחתוך לפרוסות
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות גדולות
  • 1/2 ק"ג תרד טרי או 350 גר' תרד קפוא מופשר ומסונן
  • 50 גר' קמח
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 50 גר' שומשום מלא או שומשום רגיל
צילום: דני לרנר
סטיילינג: פסי ברניצקי
פורסם ב: שבועון לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד