בלוג האוכל המומלץ michi

קיש קישואים וגבינת ברי

תבנית פאי בקוטר 22-24 ס"מ

פשטידת קישואים וגבינה לשבועות

שילוב מנצח של קישואים קלויים (בניחוח שום ) וגבינת ברי מעודנת שמותכת במהלך האפייה.

אופן ההכנה

  1. מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומפעילים כל פעם לכמה שניות עד שהחומרים הפכים כמעט לגוש. מעבירים אל פיסת ניילון נצמד ויוצרים בעדינות גוש בצק שטוח עוטפים עם הנילון את מכל הכיוונים. מעבירים למקרר לפחות לשעה לפני השימוש.
  2. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות). מצפים תבנית אפייה בנייר אפייה. מערבבים שמן זית עם שום קטוש. מסדרים את הקישואים על התבנית בתערובת שמן הזית ומתבלים במלח. אופים כ 15-20 דקות או עד שהקישואים מזהיבים.
  3. מורידים את טמפרטורת התנור לחום בינוני גבוה (180 מעלות). בקערה בינונית מערבבים שמנת, חלב וביצים. מוסיפים כפית מלח ומעט פלפל. משמנים תבנית פאי . על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול תואם בעובי ½ ס”מ. מעבירים לתבנית ומהדקים. מסדרים את פרוסות הקישוא בתבנית .. שופכים מעל מתערובת השמנת כך שתכסה כמעט לגמרי את הקישואים ומפזרים מעל מעט גבינת ברי חתוכה. מעבירים לתנור ואופים את כ 35-40  דקות או עד שהפשטידה מזהיבה לגמרי.
  4. מומלץ להגיש את הפשטידה חמה עם סלט טרי.

המרכיבים

לבצק

  • 110 גר’ חמאה
  • 125 גר’ קמח (1 כוס פחות 1 כף )
  • 60 גר’ קמח תפוחי אדמה (4 כפות)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 חלמון
  • 1/2 1 כפות מים

למילוי

  • 5 יחידות קישואים או זוקיני ירוק בינוניות  חתוכות למקלות באורך 3 ס”מ
  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל )
  • ½ כוס חלב (120 מ”ל)
  • 4 ביצים
  • 4 שיני שום קטושות
  • ¼ כוס שמן זית
  • 60 גר’ ברי חתוכה לפרוסות דקות
  • מלח ופלפל
צילום: דני לרנר
סטיילינג: חמוטל יעקובוביץ
פורסם ב: לאישה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב pinterest
שיתוף ב telegram
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
גלילה לראש העמוד